Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Στη δημοσιότητα το Πληροφοριακό Σημείωμα για την απόσχιση κλάδου

Αφορά την απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας και τη μεταβίβασή του σε νέα εταιρεία.

Alpha Bank: Στη δημοσιότητα το Πληροφοριακό Σημείωμα για την απόσχιση κλάδου

Η Alpha Bank  ανακοινώνει ότι το Πληροφοριακό Σημείωμα για την απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας  και τη μεταβίβασή του σε νέα εταιρεία που θα συσταθεί και η οποία θα λάβει άδεια λειτουργίας πιστωτικού ιδρύματος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.athexgroup.gr) και δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Τράπεζας (www.alpha.gr).

Μεταξύ άλλων στο Πληροφοριακό Σημείωμα αναφέρεται:

4. ΣΧΕΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ – ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΗ

4.1. Με την ολοκλήρωση της Διάσπασης και τη σύσταση της Επωφελούμενης, το μετοχικό κεφάλαιο της τελευταίας θα διαμορφωθεί στο ποσό των €5.083.824.496,10, διαιρούμενο σε 50.838.244.961 κοινές, ονομαστικές μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας €0,10 η καθεμία. Η Διασπώμενη θα λάβει το σύνολο των μετοχών της Επωφελούμενης.

4.2. Οι όροι της Διάσπασης δεν μπορεί παρά να θεωρηθούν δίκαιοι και λογικοί καθώς, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 2515/1997 και της παρ. 3 του άρθρου 57 του ν. 4601/2019, η Διασπώμενη θα λάβει το σύνολο των μετοχών της Επωφελούμενης ως αντάλλαγμα των περιουσιακών στοιχείων που θα μεταβιβαστούν στην τελευταία. Προς επιβεβαίωση των ως άνω, στην Έκθεση Ορκωτού Ελεγκτή, με την οποία εξετάστηκε το παρόν Σχέδιο Πράξης Διάσπασης, διατυπώνεται γνώμη για το αν η σχέση ανταλλαγής είναι δίκαιη και λογική ως εξής:

«Καθώς από την παράγραφο 3 του άρθρου 57 του Ν. 4601/2019 προκύπτει ότι «Απόσχιση κλάδου με σύσταση νέας εταιρείας ή νέων εταιρειών είναι η πράξη, με την οποία μια εταιρεία (διασπώμενη) χωρίς να λυθεί, μεταβιβάζει, σε μια ή περισσότερες εταιρείες που συνιστώνται ταυτόχρονα (επωφελούμενες) τον καθοριζόμενο ή τους καθοριζόμενους στο σχέδιο διάσπασης κλάδο ή κλάδους δραστηριότητας, με τη διάθεση σε αυτήν εταιρικών συμμετοχών της επωφελούμενης...» είναι αυτονόητο ότι δεν υφίσταται σχέση ανταλλαγής μετοχών και επομένως παρελκύει η παράθεση πληροφοριών σχετικά με τις μεθόδους αποτίμησης για τον καθορισμό της προτεινόμενης σχέσης ανταλλαγής των μετοχών.

Η συγκεκριμένη πράξη της απόσχισης είναι δίκαιη και λογική καθώς η Διασπώμενη θα λάβει το σύνολο των μετοχών της Επωφελούμενης εταιρείας ως αντάλλαγμα των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων που θα εισφερθούν.»

5. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ

5.1. Με την ολοκλήρωση της Διάσπασης και τη σύσταση της Επωφελούμενης, η τελευταία θα εκδώσει και θα παραδώσει στη Διασπώμενη τον/υς νέο/υς μετοχικό/ύς τίτλο/υς που θα ενσωματώνει/ουν το σύνολο των μετοχών εκδόσεως της Επωφελούμενης.

5.2. Η Επωφελούμενη θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την καταχώριση της Διασπώμενης στο βιβλίο μετόχων που θα τηρεί η Επωφελούμενη, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 40 του ν. 4548/2018 και τα οριζόμενα στο καταστατικό της Επωφελούμενης.

6. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ

Οι μετοχές στην Επωφελούμενη που θα αποκτήσει η Διασπώμενη συνεπεία της Διάσπασης θα παρέχουν δικαίωμα συμμετοχής στα κέρδη και σε κάθε εν γένει διανομή της τελευταίας προς τους μετόχους της, από την Ημερομηνία Ολοκλήρωσης της Διάσπασης, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις του εκάστοτε ισχύοντος νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου.

*To Πληροφοριακό Σημείωμα για την απόσχιση κλάδου της Alpha Bank, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη, Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v