Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενική Εμπορίου: «Βλέπει» βελτιωμένες επιδόσεις το 2021

Σημαντική βελτίωση οικονομικών επιδόσεων βλέπει για το 2021 η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας. Ευνοείται και από την άνοδο της διεθνούς τιμής του χάλυβα. Στο 0,035 ευρώ ανά μετοχή το φετινό διανεμόμενο μέρισμα.

Γενική Εμπορίου: «Βλέπει» βελτιωμένες επιδόσεις το 2021

Η Γενική Εμπορίου κατάφερε στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 να καλύψει μεγάλο μέρος του χαμένου εδάφους που δημιουργήθηκε κατά το πρώτο μισό του έτους λόγω της πανδημίας και έτσι στο σύνολο της οικονομικής χρήσης σημείωσε:

Κύκλο εργασιών 30,75 εκατ. ευρώ (έναντι 32,4 εκατ.) μειωμένο κατά 5% σε σύγκριση με το 2019.

• EBITDA 1,857 εκατ. έναντι 2,01 εκατ. ευρώ.

• Καθαρά κέρδη 999 χιλ. ευρώ έναντι 1,1 εκατ. ευρώ.

Στις 31/12/2020 τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης διαμορφώθηκαν στα 23,76 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της Γενικής Εμπορίου θα προτείνει στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος 0,035 ευρώ ανά μετοχή (ίσο με το περυσινό).

Παράλληλα, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας θεωρεί θετικές τις προοπτικές της κατά την τρέχουσα οικονομική χρήση, σημειώνοντας:

«Αφετηρία για τη θέσπιση στόχων και τον σχεδιασμό των σχετικών ενεργειών για το 2021 είναι τα αποτελέσματα της εταιρείας στην προηγούμενη χρήση αλλά και οι εξελίξεις όπως διαμορφώνονται πλέον σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Αναλύοντας τα αποτελέσματα του 2020 διαπιστώνουμε ότι η εταιρεία βγαίνει ισχυρότερη από την πρωτόγνωρη κρίση λόγω Covid-19, ενισχύοντας την πελατειακή της βάση, χτίζοντας στενότερες σχέσεις με τους προμηθευτές της και θωρακίζοντας περαιτέρω την οικονομική της θέση.

Ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2020 παρατηρείται σημαντικότατη μεγέθυνση της παγκόσμιας οικονομίας πρωτίστως σε κλάδους που άμεσα ή έμμεσα δραστηριοποιείται η Γενική Εμπορίου & Βιομηχανίας. Πληθώρα κατασκευαστικών έργων που αναβλήθηκαν λόγων Covid-19 ξεκίνησαν ή πρόκειται να ξεκινήσουν στο προσεχές διάστημα, η ζήτηση υλικών ανέκαμψε σημαντικά συμπαρασύροντας τις τιμές των πρώτων υλών και εν συνεχεία οι ανατιμήσεις αυτές επεκτάθηκαν και συνεχίζουν να επεκτείνονται σε ευρύ φάσμα υλικών και προϊόντων. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η άνοδος των τιμών των προϊόντων που εμπορευόμαστε θα επηρεάσει θετικά και σε σημαντικό βαθμό τα αποτελέσματα της εταιρείας.

Επιπρόσθετα, για την υποβοήθηση της οικονομίας οι κυβερνήσεις ανά των κόσμο έχουν στραφεί σε τόνωση δαπανών με ισχυρό οικονομικό πολλαπλασιαστή. Τα προϊόντα μας απευθύνονται σε τέτοια έργα και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος αισιοδοξίας για την χρήση του 2021. Σημαντική παράμετρος της πορείας του 2021 είναι και η στήριξη περιβαλλοντικών πρακτικών και απομάκρυνση από καύσιμες ύλες που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Στην προσπάθεια αυτή εκτιμούμε ότι θα δαπανηθούν σημαντικά κεφάλαια παγκοσμίως για την αλλαγή αυτή και θα απαιτηθούν σημαντικές υποδομές και δίκτυα διανομής. Προσδοκούμε σε σχετική αύξηση της ζήτησης σχετικών προϊόντων με θετική προφανώς επίδραση στα αποτελέσματα της εταιρείας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και με προσήλωση στις αρχές που διέπουν την εταιρεία παραδοσιακά και σχετίζονται με την διαρκή αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και των υλικοτεχνικών υποδομών μας, είμαστε αισιόδοξοι ότι η χρήση του 2021 θα φέρει σημαντικότατη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τόσο σε επίπεδο τζίρου όσο και σε επίπεδο κερδών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v