Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Epsilon Net: Δεν βρήκαμε «σκελετούς» στη SingularLogic

Τι δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Epsilon Net κ. Γιάννης Μίχος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών. Σημαντική η φετινή συνεισφορά της Data Communication στα αποτελέσματα της εισηγμένης.

Epsilon Net: Δεν βρήκαμε «σκελετούς» στη SingularLogic

Τη μεγάλη ικανοποίησή του από τις εξαγορές των εταιρειών SingularLogic και Data Communication εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Epsilon Net Γιάννης Μίχος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα της εισηγμένης για την οικονομική χρήση 2020.

Ειδικότερα για τα δύο αυτά deals ο κ. Μίχος ανέφερε μεταξύ άλλων:

• Η Data Communication ήδη συνεισέφερε στα αποτελέσματα της Epsilon Net κατά το τελευταίο δίμηνο του 2020 και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά μέσα στο 2021, προσφέροντας άμεσα και έμμεσα πλεονεκτήματα στον όμιλο. Επί του παρόντος, έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται το μοντέλο της λειτουργικής ενοποίησης των τμημάτων των δύο εταιρειών (οικονομίες κλίμακας, διεύρυνση προσφερόμενη προϊοντικής γκάμας), ενώ το ζήτημα μια ενδεχόμενης απορρόφησης της Data Communication ίσως εξεταστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2021.

• Στην Epsilon Net είναι ενθουσιασμένοι δύο μήνες μετά την απόκτηση της SingularLogic σε σύμπραξη με τη Space Hellas. Σύμφωνα με τον κ. Μίχο, όχι μόνο δεν έχουν βρεθεί στη SingularLogic «σκελετοί», αλλά αντίθετα έχουν διαπιστώσει την τήρηση των αρχών της Εταιρικής Διακυβέρνησης, καθώς και την ύπαρξη ενός ευρύτατου πελατολογίου, ισχυρής τεχνογνωσίας και πολύ ικανών στελεχών.

Τα προβλήματα της SingularLogic ενδεχομένως να εστιάζονταν -σύμφωνα με τον κ. Μίχο- στα υψηλά της δάνεια, τα οποία όμως δεν έχουν μεταφερθεί στο νέο ιδιοκτησιακό σχήμα, καθώς ενδεχομένως και σε άλλους παράγοντες όπως η απουσία σαφούς στρατηγικής και οι συχνές διοικητικές αλλαγές. Αναμφίβολα το 2021 θα είναι μια μεταβατική χρονιά για τη SingularLogic και η συμβολή της αναμένεται πολύ σημαντική από το 2022 και μετά.

Πέραν των εξαγορών, η διοίκηση της Epsilon Net εξέφρασε την αισιοδοξία της για τη φετινή πορεία των αποτελεσμάτων της ίδιας της εταιρείας, αλλά και στις απώτερες προοπτικές της, αναφερόμενη μεταξύ άλλων:

  • Στην πολύ μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση των κερδών σε κάθε άνοδο του κύκλου εργασιών, λόγω του χαμηλού μεταβλητού κόστους κάθε φορά που ενισχύεται το πελατολόγιο της εταιρείας.
  • Στο ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό επαναλαμβανόμενων πωλήσεων (διαμορφώθηκαν στο 59% το 2020).
  • Στην αναγκαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού των εγχώριων επιχειρήσεων.
  • Σε παράγοντες που θα επιδράσουν θετικά όπως οι κοινοτικές εισροές μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, τα ηλεκτρονικά βιβλία και η ηλεκτρονική τιμολόγηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v