Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματοδότηση για tablets ψάχνει η MLS

Αναζητά τρόπους να εκμεταλλευθεί τη ζήτηση που θα προκύψει από τα μαθητικά και φοιτητικά vouchers. Οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων και οι τρεις προτεραιότητες της διοίκησης.

Χρηματοδότηση για tablets ψάχνει η MLS

Μπορεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρείας Leftwich για συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της MLS και του βασικού της μετόχου κ. Γιάννη Καματάκη να απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών, ωστόσο τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η εισηγμένη παραμένουν πολλά και δυσεπίλυτα.

Ακόμη και σήμερα, κανείς στην αγορά δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια το πότε ακριβώς θα εκδοθούν τα οικονομικά αποτελέσματα της ΜLS για το έτος 2019, με κάποιες εκτιμήσεις να μιλούν για απαιτούμενο χρονικό διάστημα μίας ή δύο εβδομάδων και κάποιες άλλες για το τέλος Απριλίου (άλλωστε και η ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο δεν έριξε πολύ φως στο θέμα). Το πρόβλημα είναι ότι οι συνεχείς και χαρακτηριστικές καθυστερήσεις λειτουργούν σε βάρος της εταιρείας, εντείνοντας παράλληλα τον εκνευρισμό μετόχων, ομολογιούχων και λοιπών πιστωτών.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δηλώνει στο Euro2day.gr παράγοντας της χρηματιστηριακής αγοράς: «Θεωρώ βέβαιο πως τα αποτελέσματα του 2019 και του 2020 θα είναι αποκαρδιωτικά, όχι μόνο λόγω των πολύ χαμηλότερων πωλήσεων της εταιρείας, αλλά κυρίως εξαιτίας των πανύψηλων απομειώσεων που θα εγγραφούν σε στοιχεία του ενεργητικού. Στην ουσία, τα πάγια της εταιρείας θα αποσβένονται λογιστικά σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, όσο πιο σύντομα η ΜLS εκδώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα (όποια κι αν είναι αυτά) και ανακοινώσει το business plan της Deloitte, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι όποιες πιθανότητες επιβίωσής της».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρέχουσες πωλήσεις της εταιρείας είναι οριακές και αν υπάρχει κάποιο θετικό νέο είναι το ότι έχει μειωθεί δραστικά το λειτουργικό της κόστος. Ενδεικτικό είναι το ότι ο αριθμός των εργαζομένων έχει περιοριστεί στα 38 άτομα, με προοπτική να μειωθεί περαιτέρω…

Επί του παρόντος, οι όποιες προσπάθειες γίνονται, επικεντρώνονται σε τρία κυρίως μέτωπα:

  • Πρώτον, στη διατήρηση της λειτουργικότητας των υπαρχουσών τεχνολογιών, μέσα από τη δραστηριοποίηση μέρους του προσωπικού.
  • Δεύτερον, στην εκμετάλλευση των ευκαιριών που θα προκύψουν στην αγορά των tablets, laptops και desktops, μέσα από το πρόγραμμα των voucher που θα χορηγήσει η κυβέρνηση σε μαθητές και φοιτητές. Η ΜLS κατείχε κατά το παρελθόν ηγετικό μερίδιο στην αγορά των tablets, ωστόσο η εταιρεία σήμερα δεν διαθέτει αποθέματα, ούτε και την απαιτούμενη ρευστότητα για να τα προμηθευτεί. Στο μέτωπο αυτό, γίνονται κάποιες επαφές προκειμένου να προκύψει ειδική χρηματοδότηση σχετιζόμενη μόνο το συγκεκριμένο project, το αποτέλεσμα των οποίων μένει να φανεί στην πράξη.
  • Και τρίτον, στην προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα καλύψει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και θα αποκτήσει την πλειοψηφία της εταιρείας. Το φερόμενο κυπροελβετικό fund λέγεται πως συνεχίζει να ενδιαφέρεται για την ΜLS, χωρίς φυσικά να μπορεί κανένας να προβλέψει αν τελικά θα συμφωνήσει και θα «βάλει το χέρι στην τσέπη».

ΥΓ: Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην εταιρεία, γίνονται επαφές προκειμένου να διεξαχθούν διαδικτυακές γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων, στις οποίες οι τελευταίοι θα ακούσουν τις προτάσεις της διοίκησης και θα λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v