Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒΙΣ: Στα 2,2 εκατ. οι ζημίες του 2020

Υποχώρηση των πωλήσεων, αλλά και περιορισμό των ζημιών σημείωσε το 2020 η εισηγμένη βιομηχανία. Πώς βλέπει η διοίκηση τις προοπτικές της φετινής χρονιάς.

ΒΙΣ: Στα 2,2 εκατ. οι ζημίες του 2020

Σε μείωση του κύκλου εργασιών της λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας υποχρεώθηκε η ΒΙΣ και ειδικότερα η εισηγμένη βιομηχανία σημείωσε το 2020:

  • Πτώση κύκλου εργασιών από τα 14,37 στα 13,68 εκατ. ευρώ.
  • Αρνητικό EBITDA (-521 χιλ. ευρώ), το οποίο όμως είναι βελτιωμένο σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2019 (-979 χιλ. ευρώ).
  • Ζημιογόνο τελικό αποτέλεσμα (-2,21 εκατ. έναντι -2,62 εκατ. ευρώ).
  • Θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές που περιόρισαν ως ένα βαθμό τον καθαρό δανεισμό της εισηγμένης. Ωστόσο ο δείκτης κυκλοφοριακής ρευστότητας διαμορφώνεται σε επίπεδα χαμηλότερα της μονάδας (0,62).
  • Στις 31/12/2020 τα ίδια κεφάλαια της ΒΙΣ είχαν περιοριστεί στα 3,42 εκατ. ευρώ, με τον καθαρό της δανεισμό να διαμορφώνεται στα 11,5 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της εταιρείας για τη φετινή χρονιά, η διοίκηση της εισηγμένης σημειώνει:

«Καθώς το οικονομικό κλίμα στην εγχώρια αγορά δεν έχει βελτιωθεί, αλλά τουναντίον συνεχίζεται η ύφεση σε συνδυασμό με την απρόβλεπτη εξέλιξη της αγοράς λόγω της πανδημίας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις για την πορεία της εταιρείας για την επόμενη χρήση 2021. Βασική προτεραιότητα για τη διοίκηση της εταιρείας παραμένει η διατήρηση του υγιούς πελατολογίου της και γίνεται προσπάθεια οι πωλήσεις να βελτιωθούν με την προσθήκη νέων πελατών κατά την επόμενη χρήση, ούτως ώστε οι βασικοί δείκτες (αποτελέσματα προ φόρων / Πωλήσεις, Καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους / Πωλήσεις, Μεικτά αποτελέσματα / πωλήσεις, Αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) / Κύκλο εργασιών) να είναι βελτιωμένοι έναντι των αποτελεσμάτων του 2020».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v