Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγγελική πρόταση: Σε δίκη για κακούργημα Κουτσολιούτσοι και άλλοι 18

Δημήτρης, Τζώρτζης και Καίτη Κουτσολιούτσου θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη, εισηγείται η εισαγγελέας. Στο στόχαστρο μέλη Δ.Σ. και στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών της Folli Follie. Ποια είναι τα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν.

Εισαγγελική πρόταση: Σε δίκη για κακούργημα Κουτσολιούτσοι και άλλοι 18

Την παραπομπή σε δίκη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και 18 ακόμη προσώπων για την υπόθεση της Folli Follie εισηγείται με πρότασή της (1297/2021 )προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η εισαγγελέας Ελένη Μιχαλοπούλου.

Η εισαγγελική λειτουργός ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για πέντε κακουργήματα (απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, χειραγώγηση της αγοράς, συγκρότηση- διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και πλαστογραφία) οι Δημήτρης Κουτσολιούτσος και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος προτείνεται να δικαστεί επίσης για το αδίκημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση. Η Καίτη Κουτσολιούτσου προτείνεται να δικαστεί για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και χειραγώγηση.

Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους -μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας, υπεύθυνοι στις οικονομικές υπηρεσίες, Ελληνες και αλλοδαποί διοικούντες του υποομίλου της Ασίας - να παραπεμφθούν σε δίκη για τα παραπάνω αδικήματα, κατά περίπτωση.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η κα Μιχαλοπούλου εισηγείται την απαλλαγή οκτώ κατηγορουμένων, ενώ ζητεί να παύσει η ποινική δίωξη για άλλους δύο οι οποίοι έχουν αποβιώσει.

Στις 616 σελίδες της εισαγγελικής πρότασης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται μεταξύ άλλων οτι :" Ο Δημήτριος Κουτσολιούτσος με τους Γεώργιο Κουτσολιούτσο και τον CFO του υποομίλου στην Ασία Ι.Μ. με πρόθεση συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα στην οποία εντάχθηκαν και οι ίδιοι ως μέλη και εν συνεχεία η Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αλλά και άγνωστοι μέχρι στιγμής υπάλληλοι και στελέχη του ομίλου της Folli Follie, υποτάσσοντας τη βούλησή τους έκαστος σε αυτήν, ως μέλη της, επιδιώκοντας και πετυχαίνοντας στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας εγκληματικής τους δράσης, βάσει οργανωμένου σχεδίου που προέβλεπειεραρχική διάρθρωση και διακριτούς ρόλους, επιδιώκοντας, την κατ΄εξακολούθηση τέλεση κακουργηματικής πλαστογραφίας και απάτης υπό οποιαδήποτε συμμετοχική έκφανση, προς σκοπό αποκόμισης παράνομου περιουσιακού οφέλους, διαμοιράζοντας τα παράνομα κέρδη ανάλογα με το ρόλο , τη δραστηριότητα, και την ιεραρχική τους θέση, βλάπτοντας ή αποσκοπώντας να βλάψουν την περιουσία ιδιωτών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Αναλυτικά, η εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη, εκτός από την οικογένεια Κουτσολιούτσου, Εμμανουήλ Ζαχαρίου, Ειρήνη Νιώτη, Ζαχαρίας Μαντζαβίνος, Ιωάννης Μπεγιέτης, Φραγκίσκος Γρατσώνης, Γεώργιος Αλαβάνος, Ηλίας Δημητρακόπουλος, Γιώργος Βαρθαλίτης, Χρυσούλα Τσακαλογιάννη, Ιωάννης Ζάννος, Ηλίας Κουλουκουντής, Ηλίας Κούκουτσας, Επαμεινώνδας Δαφέρμος, Γιώργος Βελέντζας Κίαν Γιανόνγκ, Κωνσταντίνος Στελούδης, Τσόου Γουάι Σιμ, και Τσανγκ Φονγκ Τικ Ερικ.

Τον τελικό λόγο θα έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που με βούλευμα θα αποφανθεί για την παραπομπή η μή των κατηγορουμένων σε δίκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v