Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aegean: 6-12 Μαϊου οι όροι της ΑΜΚ, οι προσδοκίες για το 2021

Ρευστότητα 280 εκατ. ευρώ «έκαψε» η εταιρεία το 2020 σύμφωνα με τον Ευ. Βασιλάκη. Αρκούν για την εταιρεία τα έσοδα από την αύξηση κεφαλαίου και τα 120 εκατ. ευρώ της κρατικής ενίσχυσης. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για τη φετινή χρονιά.

Aegean: 6-12 Μαϊου οι όροι της ΑΜΚ, οι προσδοκίες για το 2021

Στο διάστημα 6-12 Μαΐου θα αποφασιστούν οι ειδικοί όροι τη αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, είπε πριν από λίγο στην ενημέρωση των θεσμικών επενδυτών ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean κ. Ευτύχης Βασιλάκης, μιλώντας σε αναλυτές με αφορμή τα αποτελέσματα 2020.

Η εκτίμηση της Διοίκησης της εταιρείας είναι εντός του Μαΐου 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά 60 εκατ. ευρώ και εντός του Ιουνίου 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή της αποζημίωσης 120 εκατ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο.

Επισημαίνεται ότι όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 12/3/2021, οι μέτοχοι οι οποίοι εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας, οι οποίοι εκπροσωπούν πάνω από το 60% του κεφαλαίου της Εταιρείας, έχουν δηλώσει τη διάθεσή τους να μετέχουν, η οποία βέβαια θα γίνει τελική δέσμευση μόνο μετά την οριστικοποίηση των όρων της αύξησης.

Επίσης αναφορικά με την ρευστότητα ο κ. Βασιλάκης, σημείωσε ότι η εταιρεία «έκαψε» περί τα 280 εκατ. ευρώ το 2020 εκ των οποίων τα 80 εκατ αφορούσαν το hedging και περί τα 50 εκατ. στις αγορές αεροπλάνων. Το «κάψιμο» συνεχίσθηκε και το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και ανήλθε στα επίπεδα των 18-20 εκατ. ευρώ.

Τα ταμιακά διαθέσιμα στο τέλος του 2020 ανήλθαν σε 478 εκατ. ευρώ (ταμειακά διαθέσιμα, δεσμευμένες καταθέσεις και άμεσα ρευστοποιήσιμα χρηματοοικονομικά στοιχεία) από 517 εκατ. ευρώ αντίστοιχα στο τέλος του 2019 με τον όμιλο να έχει λάβει επιπρόσθετες χρηματοδοτήσεις από τις τράπεζες.

Ο κ Βασιλάκης σημείωσε ακόμη ότι τα 180 εκατ. ευρώ της ενίσχυσης δηλαδή 60 εκατ. ευρώ από την αύξηση κεφαλαίου και 120 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο αρκούν για να στηριχθεί η εταιρεία. Όσον αφορά τις προοπτικές στο μέτωπο των κρατήσεων σημείωσε ότι προς το παρόν είναι πολύ λίγες καθώς υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τα ταξίδια. Πάντως πολλά θα αλλάξουν εφόσον προχωρήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού και εγκριθεί το «πράσινο πιστοποιητικό» και από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, μέχρι τέλους Ιουνίου, όπως αναμένεται. Προσδοκάται άνοδος των ταξιδιών από τον Ιούνιο και κυρίως το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους καθώς από τον Ιούλιο και μετά αναμένεται η κίνηση να είναι στο 75% του 2019 ενώ για το σύνολο του έτους το 2021 εκτιμάται στο 35% μιας κανονικής χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v