ΟΛΠ: Νέα σύμβαση για πέντε γερανογέφυρες στον Προβλήτα Ι

Οι επενδύσεις του ΟΛΠ θα αυξήσουν τη δυναμικότητα του Προβλήτα Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων κατά 30%, σε 1,3 εκατ. TEU ανά έτος.

ΟΛΠ: Νέα σύμβαση για πέντε γερανογέφυρες στον Προβλήτα Ι

Η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει την υπογραφή νέας σύμβασης προμήθειας πέντε (5) Γερανογεφυρών Στοιβασίας (E-RTG), οι οποίες θα εγκατασταθούν στον Προβλήτα Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων. Σημειώνεται ότι τα νέα ηλεκτρικά E-RTG είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον σε σχέση με τα συμβατικά και η χρήση τους θα βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του λιμένος Πειραιά.

Επιπλέον των ανωτέρω, για την περεταίρω ενίσχυση της επιχειρησιακής λειτουργίας του Προβλήτα Ι, βρίσκονται σε εξέλιξη και ολοκληρώνονται μέχρι το καλοκαίρι τα παρακάτω:

α) Η προμήθεια και εγκατάσταση μίας (1) καινούργιας Γερανογέφυρας Φορτοεκφόρτωσης Πλοίων Super Post Panamax, η οποία θα μπορεί να εξυπηρετεί mega container πλοία 20.000 TEU.

β) Το έργο Επισκευή Δαπέδων και Σιδηροτροχιών των Γερανογεφυρών Στοιβασίας (RMG), στο πλαίσιο της Υποχρεωτικής Επένδυσης 02 που έχει ως αντικείμενο την αναβάθμιση του Προβλήτα Ι, με σκοπό την εύρυθμη και σύγχρονη λειτουργία του Container Terminal.

Οι παραπάνω επενδύσεις θα αυξήσουν τη δυναμικότητα του Προβλήτα Ι κατά 30%, σε 1,3 εκατ. TEU ανά έτος.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v