Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε deal με το Ellington η Attica Bank

Ο όμιλος Ellington, που κατέχει ήδη το 31% της εταιρείας διαχείρισης «Θεά Άρτεμις» της τράπεζας, είναι το φαβορί για την απόκτηση του 20%. Σενάριο για απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας σε δεύτερο χρόνο.

Κοντά σε deal με το Ellington η Attica Bank

Το Ellington και συνεργαζόμενα με αυτό funds αποτελεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, το φαβορί για την απόκτηση του 20% των μετοχών της εταιρείας διαχείρισης «Θεά Άρτεμις» που πουλά η Attica Bank.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές, Αttica Bank και Ellington, βρίσκονται πολύ κοντά στη συμφωνία και δεν αποκλείεται σύντομα -εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά- να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Ellington Group κατέχει ήδη το 31% των μετοχών της εταιρείας διαχείρισης «Θεά Άρτεμις», το οποίο απέκτησε στις αρχές του 2020 κατόπιν της χρηματοδότησης που είχε παράσχει στο Aldridge από τα τέλη του 2017. Εφόσον η συμφωνία με την Αttica Bank για το 20% της εταιρείας διαχείρισης στεφθεί με επιτυχία, τότε το Ellington θα ελέγξει το 51% των μετοχών της «Θεά Άρτεμις» και του επανατιτλοποιημένου δανειακού χαρτοφυλακίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε δεύτερο χρόνο και εφόσον δρομολογηθούν όλες οι εξελίξεις όπως η ένταξη στον Ηρακλή κ.ά. στην υπόθεση της Αttica Bank δεν αποκλείεται το Ellington και τα συνεργαζόμενα με αυτό funds να αποκτήσουν το σύνολο των μετοχών της «Θεά Άρτεμις».

Οι συνομιλίες της Αttica Bank με το ξένο fund έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες καθώς η διοίκηση της τράπεζας, ενόψει της επανατιτλοποίησης και της ένταξης στον Ηρακλή, με ταυτόχρονη ενεργοποίηση του νόμου Χαρδούβελη, είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην πώληση του 20% που κατείχε στην εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων «Θεά Άρτεμις».

Πηγές που έχουν γνώση της διαδικασίας αναφέρουν ότι η επιλογή του Ellington, εφόσον υλοποιηθεί, αποτελεί μια ακόμη ψηφίδα στο στρατηγικό πλάνο εξυγίανσης της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v