Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επτά νέοι προορισμοί στο πρόγραμμα της SKY Express

Με επτά νέους προορισμούς εκτός συνόρων και νέα δρομολόγια στο εσωτερικό επεκτείνεται η αεροπορική εταιρεία. Αισιόδοξη για την πορεία του φετινού καλοκαιριού εμφανίστηκε η Βασιλική Χριστίδη, γενική διευθύντρια του Ομίλου IOGR, στον οποίο ανήκει η SKY Express.

Επτά νέοι προορισμοί στο πρόγραμμα της SKY Express

Επτά νέους προορισμούς του εξωτερικού προσθέτει στο πτητικό της έργο η αεροπορική εταιρεία SKY Εxpress, επεκτείνοντας σταδιακά την παρουσία της εκτός των ελληνικών συνόρων, μετά την πρόσφατη έναρξη των διεθνών πτήσεών της σε Λάρνακα και Βρυξέλλες. Στις 5 Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα νέα δρομολόγια με προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο του Παρισιού, Σαρλ ντε Γκολ, ενώ αργότερα μέσα στο καλοκαίρι θα εκκινήσουν και οι πρώτες πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.

Μάλιστα, η αεροπορική εταιρεία, η οποία εν μέσω της υγειονομικής κρίσης προχώρησε στην αγορά 6 νέων Airbus τύπου Α320neo, εμπλουτίζει έτι περαιτέρω το πτητικό της έργο, προσθέτοντας εποχικά δρομολόγια με προορισμό τη Λιόν, τη Ναντ, το Αμβούργο, το Αμστερνταμ και το Ντόρτμουντ.

Ανάπτυξη δικτύου εσωτερικού

Την ίδια στιγμή, επενδύοντας στην ανάπτυξη του εσωτερικού δικτύου της, η SKY Express, έπειτα από την προσθήκη της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου στο πτητικό της έργο, αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο διάστημα νέα δρομολόγια συνδέοντας το αεροδρόμιο του Βόλου με το Ηράκλειο Κρήτης και τη Ρόδο.

«Επενδύουμε στον Βόλο γιατί αποτελεί ένα κομμάτι του παζλ στο εσωτερικό μας δίκτυο. Υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης στα αεροδρόμια της Ελλάδας», επεσήμανε η Βασιλική Χριστίδη, γενική διευθύντρια του Ομίλου IOGR, του επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου, στον οποίο ανήκει και η SKY Express.

Η εταιρεία διαθέτει πλέον το μεγαλύτερο δίκτυο στο εσωτερικό της χώρας και επεκτείνεται σε πόλεις του εξωτερικού, καλύπτοντας συνολικά 43 προορισμούς. «H επέκταση του διεθνούς δικτύου της SKY Express και η προσθήκη δύο ακόμη ιδιαίτερα σημαντικών συνδέσεων από το αεροδρόμιο της Αθήνας αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την αγορά μας και ενισχύει τις επιλογές των ταξιδιωτών. Επιβεβαιώνουμε την υποστήριξή μας προς τον αεροπορικό συνεργάτη μας και συνεχίζουμε τη στενή μας συνεργασία με στόχο την ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της πόλης μας και τη συμβολή μας στην αναζωογόνηση του τουρισμού και της οικονομίας», επεσήμανε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. «Το 2019 η SKY Express ήταν η τρίτη αεροπορική εταιρεία για τον Διεθνή Αερολιμένα με μερίδιο 3%. Σήμερα, με βάση τα δεδομένα Ιανουαρίου-Απριλίου, η εταιρεία βρίσκεται στη δεύτερη θέση με μερίδιο 16%», προσέθεσε.

Η πρόβλεψη για το 2021

Ερωτηθείσα για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αναπτυξιακών σχεδίων της SKY Express, η Β. Χριστίδη εμφανίστηκε αισιόδοξη, εκτιμώντας πως το 2021 θα είναι μία χρονιά καλύτερη από το 2020, κατά την οποία θα τεθούν οι βάσεις για ένα ακόμη καλύτερο 2022. «Τα ποσοστά δείχνουν ότι το 2021 θα είναι μία καλή χρονιά, δεδομένων των συνθηκών και από πού ξεκινάμε», είπε.

Σχετικά με την πορεία των κρατήσεων, η γενική διευθύντρια του Ομίλου IOGR τόνισε: «Οι κρατήσεις μας έχουν ξεκινήσει να ανεβαίνουν από το Πάσχα των Καθολικών. Η εγχώρια κίνηση ξεκίνησε μόλις πριν από δύο Σαββατοκύριακα, οπότε είχαμε τις πρώτες αυθόρμητες κρατήσεις Ελλήνων για μετακινήσεις εντός της χώρας. Με την έναρξη των πτήσεων από τις ΗΠΑ και τα νέα για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού έχει ξεκινήσει και αυξάνεται η ζήτηση και για τον μήνα Ιούνιο».

Και προσέθεσε: «Μετρήσαμε τη δύναμη που είχε η Ελλάδα στο μέσο της πανδημίας, το καλοκαίρι του 2020. Όταν λέω ότι μοιραζόμαστε την αισιοδοξία των ανθρώπων του τουρισμού ότι θα ανακάμψουμε, δεν είναι όνειρο. Δεν το φανταζόμαστε, το μετράμε. Και φαίνεται ότι πράγματι η Ελλάδα έχει κάνει πολύ σοβαρά βήματα να “χτίσει” το υπόβαθρο που απαιτείται σε μία προσπάθεια που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια για να επεκταθεί η τουριστική περίοδος».

Μέσα στο επόμενο διάστημα η SKY Express αναμένεται να ολοκληρώσει την αναβάθμιση του ιδιόκτητου στόλου της με συνολικά 6 Airbus, τύπου Α320neo. Με την παραλαβή του πέμπτου σήμερα (σ.σ.: 28 Μαΐου) και του έκτου τον Ιούνιο, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία της χώρας θα διαθέτει πλέον έναν «πράσινο» και φιλικό περιβαλλοντικά στόλο (green fleet).

«Επενδύσαμε σε έξι αεροπλάνα μέσα στην κρίση, γιατί πιστεύουμε ότι είναι η ώρα, θα μεγαλώσει η προσβασιμότητα στην Ελλάδα. Θα καθυστερήσει ενδεχομένως η διασύνδεση, γιατί είναι δύσκολο να μετακινηθείς από μια χώρα σε μια άλλη, υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις, άρα αυτό σημαίνει ότι η συνδεσιμότητα θα έχει μία υστέρηση. Βρισκόμαστε στο νότο της Ευρώπης, λίγο πιο μακριά από τους υπόλοιπους. Αυτό όμως για εμάς δεν σημαίνει τίποτα. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα δείτε τα νούμερα να ανακάμπτουν και θέλουμε να είμαστε εκεί», είπε χαρακτηριστικά η Β. Χρηστίδη.

Στόχος οι ψηφιακοί νομάδες

Με στόχο δε τη δυναμική στήριξη της επανέναρξης της τουριστικής περιόδου, η εταιρεία προωθεί τη διεθνή καμπάνια Greece is bliss. Μία εκστρατεία η οποία αναδεικνύει τις δυνατότητες της Ελλάδας να αποτελέσει όχι μόνο ταξιδιωτικό, αλλά και επαγγελματικό προορισμό σε 12μηνη βάση. Στην κατεύθυνση αυτή, στρατηγική επιλογή της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια είναι η προσέλκυση των ψηφιακών νομάδων (digital nomads).

«Δίνουμε τη δική μας μάχη για την καθιέρωση της Ελλάδας ως 12μηνου προορισμού. Δεν είμαστε μόνο ένας τουριστικός προορισμός. Εργαζόμαστε συστηματικά ώστε να αξιοποιήσουμε το momentum και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η διεθνής τάση του remote work. Είμαστε ένα μέρος που μπορούν οι τηλεργαζόμενοι να δουλεύουν και να ζουν σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον. Αυτό το κοινό είναι το κοινό του μέλλοντος. Είναι το κοινό στο οποίο κι εμείς επενδύουμε και το κοινό που θα μας φέρει πιο κοντά στην επέκταση της σεζόν, ένα μείγμα business και pleasure», τόνισε η γενική διευθύντρια του Ομίλου IOGR. Σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η πρωτοβουλία Working from a distance την οποία πλαισιώνουν τα φωτογραφικά αφιερώματα της ταξιδιωτικής φωτογράφου Μαρίνας Βερνίκου.

Στρατηγική επέκταση στον ξενοδοχειακό κλάδο

Στα άμεσα σχέδια του ομίλου IOGR είναι, άλλωστε, και η ενίσχυση της παρουσίας του στον ξενοδοχειακό κλάδο και τον πρωτογενή τομέα. Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες, ο όμιλος αναμένεται να προχωρήσει στην απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστού της εταιρείας Hotel Brain, με την οποία είχε συνάψει συνεργασία τον περασμένο Νοέμβριο. Τότε, ο όμιλος IOGR απέκτησε μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου και καταβολή μετρητών, στρατηγικό μειοψηφικό ποσοστό στη μητρική εταιρεία του Ομίλου HotelBrain.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v