Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει σε νέες επενδύσεις η Flexopack

Ανάπτυξη νέων προϊόντων, επέκταση του δικτύου πωλήσεων και νέες γραμμές παραγωγής συγκροτούν το πλάνο της επιχείρησης. Πρόταση για διανομή μερίσματος 0,087 ευρώ ανά μετοχή. Αγνωστη η στρατηγική για τις ίδιες μετοχές.

Επιμένει σε νέες επενδύσεις η Flexopack

Στη συνέχιση της υλοποίησης σημαντικών επενδυτικών προγραμμάτων από την Flexopack και κατά τα επόμενα χρόνια αναφέρθηκε o Σπύρος Γκινοσάτης, εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης εταιρείας, στα πλαίσια της χθεσινής ενημέρωσης των αναλυτών.

«Όσο βλέπουμε τη ζήτηση στον κλάδο μας να ανεβαίνει εμείς θα επενδύσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι στους στόχους των επόμενων ετών, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • Η συνέχιση στην έμφαση που δίδεται στην έρευνα για ανάπτυξη νέων προϊόντων (συγκριτικό πλεονέκτημα για την εταιρεία).
  • Η περαιτέρω διεύρυνση των δικτύων πωλήσεων, με ενδεικτική κίνηση την ίδρυση εμπορικής θυγατρικής εταιρείας στις ΗΠΑ στις αρχές του 2020.
  • Η δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής.

Σύμφωνα με τον κ. Γκινοσάτη, η ζήτηση φέτος για τα προϊόντα συσκευασίας τροφίμων που παράγει η εταιρεία εξακολουθεί να ακολουθεί μια ομαλή ανοδική τάση που συνηθίζει να εμφανίζει από έτος σε έτος, ωστόσο από την άλλη πλευρά η εισηγμένη καλείται να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως:

  • Πρώτον, η άνοδος που παρατηρείται στο μεταφορικό κόστος (η Flexopack πουλάει σε πάνω από 45 χώρες, με το 90% του κύκλου εργασιών να κατευθύνεται σε χώρες του εξωτερικού) και
  • δεύτερον, η διόγκωση του κόστους των πρώτων υλών (μέχρι τώρα καταφέρνουν να μετακυλίουν τα αυξημένα έξοδα στις τιμές των προϊόντων) και μια γενικότερη ανωμαλία στην εφοδιαστική αλυσίδα (μέχρι τώρα η εισηγμένη καταφέρνει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις σχετικές δυσκολίες).

Αντίθετα, η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να προκάλεσε κάποια αναστάτωση γραφειοκρατικού τύπου για λίγους μήνες, ωστόσο το Brexit δεν αναμένεται να επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας και τις προοπτικές της Flexopack στη συγκεκριμένη χώρα.

Εκτίναξη επιδόσεων-Ανοδικό μέρισμα

Το 2020 η Flexopack σημείωσε αύξηση πωλήσεων 8,6% (στα 96,95 εκατ.  ευρώ), EBITDA 41,1% (στα 20,68 εκατ. ευρώ), προ φόρων κερδών 43,2% (στα 13,58 εκατ. ευρώ) και ιδίων κεφαλαίων κατά 12,3%. Η τόσο μεγάλη άνοδος των κερδών αποδίδεται σε παράγοντες, όπως οι μεγαλύτερες σε όγκο πωλήσεις, οι οικονομίες κλίμακας, οι μειωμένες τιμές πρώτων υλών και ο περιορισμός των λειτουργικών εξόδων.

Η διοίκηση της εισηγμένης θα προτείνει στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος ύψους 0,087 ευρώ ανά μετοχή (έναντι 0,0632 ευρώ το 2020).

Τέλος, ο κ. Γκινοσάτης δεν απάντησε στο πώς η εισηγμένη προτίθεται να χειριστεί το πακέτο των ιδίων μετοχών που κατέχει η εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v