Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοιχτό ενδεχόμενο για αύξηση κεφαλαίου στην «Ευρωσύμβουλοι»

Το θέμα της αύξησης κεφαλαίου με καταβολή μετρητών εξετάζει η διοίκηση των Ευρωσυμβούλων, καθώς λέγεται ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από υπάρχοντες και τρίτους μετόχους. Ανοδικά κινούνται οι φετινές οικονομικές επιδόσεις της εισηγμένης.

Ανοιχτό ενδεχόμενο για αύξηση κεφαλαίου στην «Ευρωσύμβουλοι»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης κεφαλαίου με καταβολή μετρητών αφήνει η διοίκηση των Ευρωσυμβούλων, καθώς διαπιστώνει πως παρατηρείται αξιοσημείωτο ενδιαφέρον τόσο από τους υπάρχοντες, όσο και από τρίτους μετόχους.

«Είναι εύλογο να εξετάζουμε το σενάριο μιας αύξησης κεφαλαίου, καθώς είμαστε μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Πέραν αυτού όμως, διαπιστώνουμε πως υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον συμμετοχής, τόσο εκ των έσω, όσο και εκ των έξω. Μια κεφαλαιακή ενίσχυση όχι μόνο θα έβγαζε άμεσα τη μετοχή από το καθεστώς της επιτήρησης, αλλά επιπλέον θα έδινε τη δυνατότητα στην εισηγμένη να εκμεταλλευθεί σε μεγαλύτερο βαθμό την αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες συμβούλων που αναμένεται κατά τα επόμενα έξι χρόνια».

Αυτά δήλωσαν κύκλοι προσκείμενοι στους Ευρωσυμβούλους, οι οποίοι δεν έκρυψαν τις θετικές προοπτικές που διανοίγονται για τον κλάδο και την εταιρεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι προοπτικές της εταιρείας είναι σαφώς ανοδικές, πράγμα που θα φανεί και στα αποτελέσματα του πρώτου φετινού εξαμήνου (με βάση και το τρέχον ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων έργων).

Υπάρχουν πολλά επενδυτικά έργα που πρέπει να τρέξουν μέσα από Κοινοτική (και μη) χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σήμερα αδυναμίες στους τομείς της μελέτης, της διαχείρισης των projects και της απορρόφησης των κονδυλίων. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, αναβαθμίζεται ο ρόλος των συμβούλων, οι οποίοι καλούνται να αυξήσουν το δικό τους capacity και να στραφούν προς δουλειές υψηλότερων περιθωρίων κέρδους.

Το 2020 η εισηγμένη εταιρεία αύξησε τον κύκλο εργασιών της από τα 3,8 στα 4 εκατ. ευρώ, το EBITDA από τα 714 στα 1,153 χιλ. ευρώ και τα καθαρά της κέρδη στα 795 χιλ. (από 238 χιλ. ευρώ) με τη συνδρομή κερδών από ανατίμηση εύλογης αξίας ακίνητης περιουσίας. Τα ίδια κεφάλαια στις 31/12/2020 ήταν αρνητικά (-304 χιλ. ευρώ).

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η έξοδος της μετοχής των Ευρωσυμβούλων από το καθεστώς της επιτήρησης θα μπορούσε να γίνει είτε σταδιακά μέσα από την επίτευξη κερδοφόρων οικονομικών αποτελεσμάτων, είτε άμεσα μέσα από την ολοκλήρωση αύξησης κεφαλαίου, η οποία θα επανέφερε την καθαρή θέση της εταιρείας σε θετικό πρόσημο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v