Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δάνειο έως 300.000 ευρώ «με λίγα κλικ» από την Εθνική Τράπεζα

Η τράπεζα φιλοδοξεί να λανσάρει το νέο προϊόν στα τέλη Ιουλίου. Σε ποιους απευθύνεται. Σε εξέλιξη η μάχη για την πώληση του πακέτου Frontier, με τη Morgan Stanley να ζητά τροποποιήσεις από υποψήφιους αγοραστές.

Δάνειο έως 300.000 ευρώ «με λίγα κλικ» από την Εθνική Τράπεζα

Με δεδομένη την ανάγκη οι ελληνικές τράπεζες να «ξαναδούν» το βασικό τους έργο, που δεν είναι άλλο από τη χρηματοδότηση της οικονομίας, με αιχμή τις επιχειρήσεις, στην Εθνική Τράπεζα ετοιμάζουν ένα νέο καινοτόμο χρηματοδοτικό προϊόν αποκλειστικά για εταιρείες, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει προς τα τέλη Ιουλίου, ενώ ενδιάμεσα «τρέχουν» την τιτλοποίηση των 6,1 δισ. ευρώ (πακέτο Frontier).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η διοίκηση της Εθνικής σχεδιάζει τη χορήγηση δανείου on line ύψους έως 300.000 ευρώ για επιχειρήσεις με τζίρο από 2 εκατ. ευρώ έως 10 εκατ. ευρώ.

Το νέο ψηφιακό προϊόν έχει μπει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις ράγες και αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη Ιουλίου. Θα απευθύνεται στις εταιρείες με τα παραπάνω χαρακτηριστικά όσον αφορά τον τζίρο, με δραστηριοποίηση σε όλο το φάσμα των κλάδων της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αρκεί να είναι βιώσιμες, να μην έχουν ληξιπρόθεσμα δάνεια και να μη βρίσκονται στην λίστα του Τειρεσία.

Η καινοτομία του νέου δανειακού προϊόντος έγκειται, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, στο γεγονός ότι η επιχείρηση θα κάνει όλη τη διαδικασία που απαιτείται on line, χωρίς το γραφειοκρατικό «πήγαινε-έλα» και στόχος είναι η εκταμίευση να γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Επί της ουσίας, θα δοθεί στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ένα σύγχρονο χρηματοδοτικό εργαλείο, τύπου κεφαλαίου κίνησης, χωρίς ταλαιπωρία», τονίζει αρμόδια πηγή.

Το Frontier

Είκοσι ημέρες μετά την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τρία επενδυτικά σχήματα (Intrum-Intrum Hellas, Fortress-Bain Capital-doValue και Davidson Kempner-CEPAL), η Eθνική Τράπεζα και ο σύμβουλός της Morgan Stanley δεν έχουν καταλήξει στον πλειοδότη για την τιτλοποίηση Frontier.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες -το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας-, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley αναμένεται να καλέσει τους υποψήφιους αγοραστές να υποβάλουν κάποιες τροποποιήσεις στις δεσμευτικές προσφορές που έχουν καταθέσει.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα γίνει -εκτός απρόοπτου- μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου, καθώς στόχος της Εθνικής είναι να μην εξαντλήσει το δίμηνο χρονικό περιθώριο που προέβλεπε η διαδικασία από την ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών.

Το πακέτο των 6 δισ. ευρώ δανείων αποτελείται από 200.000 δάνεια που αντιστοιχούν σε 90.000 πελάτες. Το 90% των εν λόγω δανείων φέρουν εξασφαλίσεις (ακίνητα). Η σύνθεση του υπό τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου διαμορφώνεται ως εξής: το 77% είναι μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά, το 18% επιχειρηματικά και 5% καταναλωτικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v