Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Με συμμετοχή Paulson, Schroders και BlackRock η ΑΜΚ

Οι μεγάλοι ξένοι επενδυτές εμφανίζονται έτοιμοι να συμβάλουν στην αναπτυξιακή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Μειώνει στο 9% τη συμμετοχή του το ΤΧΣ στέλνοντας σήμα απεμπλοκής του Δημοσίου από τον κλάδο.

Alpha Bank: Με συμμετοχή Paulson, Schroders και BlackRock η ΑΜΚ

Ο John Paulson, η Schroders Plc and η BlackRock Inc. είναι μεταξύ των επενδυτών που σχεδιάζουν τη συμμετοχή τους στην αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank, μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές.

Στοιχηματίζουν ότι τα φρέσκα κεφάλαια θα ενισχύσουν τον ισολογισμό της και θα παίξουν κρίσιμο ρόλο στην διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά και στην αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιουργεί το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Οι μέτοχοι ψήφισαν υπέρ της αύξησης κεφαλαίου και θα συμμετέχουμε» δήλωσε εκπρόσωπος της Paulson & Co απαντώντας σε email του πρακτορείου.

Στο 9% το ποσοστό του ΤΧΣ

Εν τω μεταξύ κλείδωσε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr η απόφαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να περιορίσει το ποσοστό του στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank στο 9% (μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου) από το 10,95% που είναι σήμερα.

Πηγές με γνώση της διαδικασίας αναφέρουν ότι η απόφαση του ΤΧΣ, την οποία αποκάλυψε το πρωϊ το Euro2day.gr, είναι ομόφωνη και οριστικοποιήθηκε προ ολίγου.

Η εξέλιξη αυτή κρίνεται από την αγορά ως ιδιαίτερα ικανοποιητική διότι στέλνει σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα ότι το κράτος επιδιώκει τη σταδιακή αποεπένδυσή του από τις ελληνικές τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v