Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια στην καθημερινή λειτουργία

«Το business plan της εταιρείας ενσωματώνει τα κριτήρια ESG και συνδυάζει το θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα με τη δέσμευση για αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στην εταιρική διακυβέρνηση», αναφέρει ανακοίνωση.

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια στην καθημερινή λειτουργία

«Η ΔΕΠΑ Εμπορίας υιοθετεί τα κριτήρια ESG (Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Εταιρικής Διακυβέρνησης) και τα πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής της λειτουργίας, αλλά και στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της, με στόχο την πράσινη επιχειρηματικότητα, η οποία αυτή τη στιγμή, σε διεθνές επίπεδο είναι μονόδρομος». 

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο Συντονιστής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διοικητικών Υπηρεσιών της εταιρείας Ευάγγελος Κοσμάς μιλώντας στο Athens ESG Forum.

«Το business plan της εταιρείας ενσωματώνει τα κριτήρια ESG και συνδυάζει το θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα με τη δέσμευση για αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στην εταιρική διακυβέρνηση».

Το αναπτυξιακό πλάνο της ΔΕΠΑ Εμπορίας, όπως είπε o κ. Κοσμάς περιλαμβάνει:

- τροφοδοσία βιομηχανιών και απομακρυσμένων πελατών εκτός δικτύου, μέσω των τεχνολογιών Small Scale LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο)και Remote CNG (συμπιεσμένο φυσικό αέριο)

- οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον αεριοκίνηση, με την ανάπτυξη πανελλαδικού δικτύου πρατηρίων CNG (FISIKON)

- προώθηση του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου στην Ανατολική Μεσόγειο

- επένδυση για τη δημιουργία ενός «πράσινου» χαρτοφυλακίου άνω των 200 MW, σε φωτοβολταϊκά έργα,

- δραστηριοποίηση στον τομέα των ανανεώσιμων αερίων, όπως το βιομεθάνιο και το υδρογόνο.

Παράλληλα, η εταιρεία συμετέχει και στον νέο Πλωτό Τερματικό Σταθμό LNG που σχεδιάζεται στην Αλεξανδρούπολη, ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά έργα που υλοποιούνται στη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v