Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάσσης (ΔΕΗ): Πάνω από 1 δισ. η μείωση χρεών στη 2ετία

«Ως τώρα μειώναμε τα χρέη και σχεδιάζαμε τις επενδύσεις, στο εξής θα προχωρήσουμε σε μεγάλης κλίμακας επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές», τόνισε ο επικεφαλής της επιχείρησης. Περιορίζεται η εξάρτηση από εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα.

Στάσσης (ΔΕΗ): Πάνω από 1 δισ. η μείωση χρεών στη 2ετία

Τα βήματα της μείωσης των υποχρεώσεων της ΔEΗ προς την αγορά και τους πιστωτές περιέγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔEΗ Γιώργος Στάσσης, μιλώντας χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για την πολιτική προμήθειας καυσίμων της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, το καλοκαίρι του 2019, όταν ανέλαβε η παρούσα διοίκηση, το χρέος της ΔΕΗ (30.6.2019) ήταν 3,894 δισ. ευρώ ενώ στο α' τρίμηνο του 2021 μειώθηκε σε 3,271 δισ. (μείωση 623 εκατ. ευρώ). Στο ίδιο διάστημα, τα χρέη της ΔEΗ προς τρίτους προμηθευτές, εργολάβους κ,λπ. ήταν 900 εκατ. ευρώ και μειώθηκαν κατά 435 εκατ.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης τόνισε ότι η κατάσταση πριν 2 χρόνια με τις καθυστερήσεις πληρωμών είχε δημιουργήσει ασφυξία συνολικά στην αγορά ενέργειας και τόνισε ότι η ΔEΗ χρειάζεται να διατηρήσει τη λειτουργική κερδοφορία που επιτυγχάνει από το 2020, της τάξης των 900 εκατ. - 1 δισ. ευρώ ετησίως προκειμένου να χρηματοδοτεί τις επενδύσεις της.

«Ως τώρα μειώναμε τα χρέη και σχεδιάζαμε τις επενδύσεις, στο εξής θα προχωρήσουμε σε μεγάλης κλίμακας επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές», τόνισε ο κ. Στάσσης. Σημείωσε δε ότι οι επενδύσεις σε ΑΠΕ περιορίζουν την εξάρτηση της χώρας από εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα.

Ο επικεφαλής της ΔEΗ ενημέρωσε την Επιτροπή της Βουλής για τις προμήθειες υγρών καυσίμων που προορίζονται κυρίως για την κάλυψη των αναγκών των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στα μη διασυνδεδεμένα νησιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v