Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωσύμβουλοι: ΟΚ στην αύξηση κεφαλαίου

Αποφασίστηκε η έκδοση μιας νέας μετοχής σε κάθε τρεις παλαιές (θα εκδοθούν 3.708.370 νέα τεμάχια), ενώ για την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα αποφασίσει σε επόμενη φάση το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Ευρωσύμβουλοι: ΟΚ στην αύξηση κεφαλαίου

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τους, με καταβολή μετρητών, αποφάσισε η σημερινή επαναληπτική γενική συνέλευση των Ευρωσυμβούλων.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η έκδοση μιας νέας μετοχής σε κάθε τρεις παλαιές (θα εκδοθούν 3.708.370 νέα τεμάχια), ενώ για την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα αποφασίσει σε επόμενη φάση το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας (τρέχουσα τιμή τίτλου στο 0,51 ευρώ).

Οι βασικοί μέτοχοι της βορειοελλαδίτικης εισηγμένης προτίθενται να συμμετάσχουν στην έκδοση τουλάχιστον κατά το ποσοστό που τους αναλογεί, ενώ φαίνεται πως έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από άλλους επενδυτικούς κύκλους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι εργασίες του πρώτου φετινού εξαμήνου (επηρεάστηκαν ως ένα βαθμό από τις καθυστερήσεις που προκάλεσαν τα περιοριστικά μέτρα και γενικότερα η πανδημία) κινήθηκαν κοντά στα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα, πλην όμως η διοίκηση των Ευρωσυμβούλων θεωρεί πως οι μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές της εταιρείας είναι ανοδικές, λόγω κυρίως των πολλών projects που καλούνται να υλοποιηθούν στη χώρα μέσω των κοινοτικών κονδυλίων (βλέπε τρέχον και επόμενο ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, κ.λπ.).

Η δρομολογούμενη έκδοση θα φέρει τα ίδια κεφάλαια σε θετικό πρόσημο και θα δρομολογήσει την έξοδο της μετοχής από το καθεστώς της επιτήρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v