Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψάλτης: Ημέρα-ορόσημο για την Alpha Bank

Σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Alpha Services and Holdings. Αύριο η είσοδος της μετοχής στον δείκτη ΜSCI Emerging Standard.

Ψάλτης: Ημέρα-ορόσημο για την Alpha Bank

Την έναρξη διαπραγμάτευσης των 800.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της  Alpha Services and Holdings υποδέχθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριό του, σε συνέχεια της επιτυχούς ολοκλήρωσης της Αύξησης  Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας. 

Σηματοδοτώντας τη σπουδαιότητα της πρώτης αναπτυξιακής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ελληνικής  τράπεζας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank κ. Βασίλειος Ράπανος και ο CEO του  Ομίλου Αlpha Βank κ. Βασίλης Ψάλτης κήρυξαν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι.  

Στην ισχυρή υποστήριξη των υφιστάμενων Μετόχων αλλά και την αυξημένη συμμετοχή νέων, ποιοτικών  επενδυτών από το εξωτερικό στην ΑΜΚ αναφέρθηκε ο CEO κ. Βασίλης Ψάλτης, ο οποίος δεν παρέλειψε να  ευχαριστήσει τα Στελέχη της Τράπεζας για την αφοσίωση και τη συμβολή τους στην επιτυχή ολοκλήρωση του  εγχειρήματος. 

«Είναι μία ημέρα – ορόσημο για την Αlpha Βank. Πραγματοποιήσαμε επιτυχώς την πρώτη, αναπτυξιακού  χαρακτήρα, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετά το 2008. Η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών  αποτελεί την απαρχή ενός νέου κεφαλαίου για την Τράπεζά μας, καθώς φιλοδοξούμε να υπηρετήσουμε  την ελληνική επιχειρηματικότητα με κάθε δυνατό τρόπο.Τα αντληθέντα κεφάλαια 800 εκατομμυρίων Ευρώ  από τους χιλιάδες μετόχους μας στην Ελλάδα και τους εγνωσμένου κύρους θεσμικούς επενδυτές από το  εξωτερικό συνιστούν ψήφο εμπιστοσύνης στην Τράπεζά μας, αλλά πρωτίστως στις προοπτικές της ελληνικής  οικονομίας. Τους ευχαριστούμε!», δήλωσε ο κ. Ψάλτης. 

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Βασίλης Ράπανος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η επιτυχία της Αύξησης του  Μετοχικού Κεφαλαίου της Alpha Services and Holdings αντανακλά την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και  διεθνών επενδυτών όχι μόνο στην Τράπεζα, αλλά και γενικότερα στο χρηματοοικονομικό σύστημα και την  Ελλάδα. 

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την Αlpha Βank, τροχιοδεικτική της νέας της πορείας. Η επιτυχία της  αύξησης μετοχικού κεφαλαίου είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς της Διοικητικής Ομάδας, με επικεφαλής  τον Βασίλη Ψάλτη, και όλου του Προσωπικού της Τράπεζας. Οφείλω να εκφράσω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους Μετόχους μας που σε αυτές τις δύσκολες περιόδους στάθηκαν δίπλα μας και μπορώ να τους  διαβεβαιώσω ότι θα εργαστούμε σκληρά και άοκνα για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες τους», σημείωσε ο κ.  Ράπανος. 

Αύριο η είσοδος της μετοχής στον δείκτη ΜSCI Emerging Standard 

H επιτυχής ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Alpha Services and Holdings ύψους Ευρώ 800  εκατ. οδήγησε στην άμεση αναβάθμιση της μετοχής της και την ένταξή της στον δείκτη Morgan Stanley  Capital International – MSCI Emerging Standard που αναμένεται από αύριο Τετάρτη, 14 Ιουλίου, προκαλώντας αυξημένες εισροές κεφαλαίων από επενδυτικά funds που παρακολουθούν τον εν λόγω  δείκτη. Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, το μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Services and Holdings έχει αυξηθεί  από 1,546 δισ. σε 2,346 δισ. μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v