Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση κερδοφορίας για τον Μουσικό Οίκο Νάκα

Μονοψήφια πτώση στον κύκλο εργασιών και βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας στην οικονομική χρήση της εισηγμένης που έληξε τον Ιούνιο. Επέκταση δραστηριοτήτων στα είδη σπιτιού-διακόσμησης. Πώς επηρεάζεται η εταιρεία από την αναστάτωση στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Αύξηση κερδοφορίας για τον Μουσικό Οίκο Νάκα

Ισχυρή αντίσταση επέδειξε ο Μουσικός Οίκος Νάκα στις επιπτώσεις της πανδημίας, καθώς στη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2021 σημείωσε ένα αξιοσημείωτο κερδοφόρο αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης, η διοίκηση της εταιρείας εκτίμησε ότι η ετήσια χρήση που ολοκληρώθηκε στις 30/6/2021 έκλεισε με χαμηλή μονοψήφια πτώση στον κύκλο εργασιών (κοντά ή και κάτω από το -5%, έναντι του -10% που είχε σημειωθεί στο πρώτο μισό της) και με βελτιωμένη λειτουργική κερδοφορία, εξαιτίας της μείωσης του κόστους και των προγραμμάτων κρατικής στήριξης.

Θετικά επίσης εξελίσσονται τα πράγματα και στο μέτωπο των ταμειακών ροών (στα εξαμηνιαία αποτελέσματα της 31ης/12/2020 η εισηγμένη είχε εμφανίσει θετικό καθαρό ταμείο, δηλαδή διαθέσιμα υψηλότερα από το σύνολο των τραπεζικών της υποχρεώσεων) καθώς -εκτός των άλλων- η εταιρεία δίνει προσοχή στους χρόνους πίστωσης προς τους πελάτες.

Η διοίκηση της εταιρείας αναφέρθηκε μεν στις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας (π.χ. από την απραξία στο μέτωπο των συναυλιών και των μουσικών εκδηλώσεων, ή από το κλείσιμο φυσικών καταστημάτων), πλην όμως τόνισε το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας (οι σχετικές πωλήσεις αντιστοιχούν στο 20%-25% των συνολικών εσόδων σε περιόδους λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων), αλλά και στις προοπτικές που διανοίγονται σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις συστημάτων που εξυπηρετούν τις τηλεδιασκέψεις (ζήτηση για τοποθετήσεις σε κτίρια επιχειρήσεων, οργανισμών και ξενοδοχείων).

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής γενικής συνέλευσης συγκαταλέγεται η διεύρυνση του σκοπού της εισηγμένης, προκειμένου η εταιρεία να αναπτύξει το Nakas Concept, δραστηριοποιούμενη στα είδη σπιτιού και διακόσμησης, τομέας που εμφανίζεται υποσχόμενος.

Τέλος, η διοίκηση της εισηγμένης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι:

• Θα προταθεί και φέτος η καταβολή μερίσματος προς τους μετόχους, στο πλαίσιο της επικείμενης ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων (το τελευταίο τρίμηνο του έτους), πλην όμως δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η πολιτική χρηματικών διανομών που θα ακολουθηθεί.

• Τα προβλήματα που παρατηρούνται διεθνώς στην εφοδιαστική αλυσίδα έχουν επηρεάσει και τον κλάδο δραστηριοποίησης της εταιρείας, μέσα από τη μεγάλη αύξηση του κόστους μεταφορών, αλλά και μέσα από ελλείψεις προϊόντων. Το ευχάριστο ωστόσο είναι ότι η εισηγμένη διαθέτει σημαντικό όγκο εμπορευμάτων στις αποθήκες της σε σχετικά χαμηλό κόστος, όταν άλλοι ανταγωνιστές ενδεχομένως να δυσκολευτούν να προμηθευτούν προϊόντα στο μέλλον.

Κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση (από 1/7/2019 έως και 30/6/2020), η οποία είχε και εκείνη επηρεαστεί ως ένα βαθμό από την πανδημία (πρώτο κύμα), ο Μουσικός Οίκος Νάκα είχε σημειώσει κύκλο εργασιών 20,46 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 530 χιλ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v