Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έτοιμη για προτάσεις συνεργασίας η Εριουργία Τρία Άλφα

Τι δήλωσε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας στα πλαίσια της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της. Η πορεία των οικονομικών της επιδόσεων και το ζήτημα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της.

Έτοιμη για προτάσεις συνεργασίας η Εριουργία Τρία Άλφα

Επιδόσεις αρκετά χαμηλότερες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περυσινές σημείωσε η Εριουργία Τρία Άλφα κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, επηρεασμένη από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ωστόσο δεν είναι εύκολα προβλέψιμο το πώς τελικά θα διαμορφωθεί η πορεία της εταιρείας στο σύνολο της φετινής οικονομικής χρήσης.

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας κ. Δημήτρης Εφραίμογλου στα πλαίσια της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, συμπληρώνοντας:

«Οι πωλήσεις των πρώτων φετινών μηνών επηρεάστηκαν από το γεγονός ότι τα καταστήματα ένδυσης ήταν κλειστά. (σ.σ. και το 2020 υπήρχε περίοδος κλειστών καταστημάτων, πλην όμως το πρώτο εξάμηνο της περυσινής χρονιάς είχε επηρεαστεί θετικά από ανάληψη εργασιών από κρατικές προμήθειες).

Το ευχάριστο ωστόσο είναι ότι από τότε που επαναλειτούργησε το λιανικό εμπόριο, η ζήτηση διαμορφώνεται σε υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι και ελπίζουμε πως αυτή η κατάσταση θα διατηρηθεί και στο υπόλοιπο της τρέχουσα χρήσης. Πέρυσι είχαμε ένα καλύτερο πρώτο εξάμηνο και ένα χειρότερο δεύτερο. Φέτος, ενδεχομένως να συμβεί το αντίθετο».

Ο κ. Εφραίμογου αναφέρθηκε επίσης και στα ζητήματα που έχουν προκύψει στο μέτωπο της εφοδιαστικής αλυσίδας, αναφερόμενος στη μεγάλη αύξηση τόσο των προϊόντων που εισάγει, όσο κυρίως του μεταφορικού κόστους.

Τέλος, ο πρόεδρος της εταιρείας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

• Δεν υπάρχει αυτή την περίοδο κάποια συγκεκριμένη πρόταση που να αφορά την αξιοποίηση του ακινήτου της εταιρείας στη Νέα Ιωνία, όπως επίσης δεν τίθεται θέμα οποιασδήποτε μορφής σύμπραξης με την εταιρεία Φωτοφυσική Ενεργειακή, η οποία απλά στεγάζεται στα γραφεία της Εριουργίας Τρία Άλφα.

• Στρατηγική της εταιρείας είναι να διευρύνει την παρουσία της στο χώρο του ενδύματος (νέα προϊόντα), καθώς και να εξετάσει τρόπου αξιοποίησης του ακινήτου που διαθέτει.

• Αν υπάρχουν οποιεσδήποτε προτάσεις για συνεργασίες, η εταιρεία είναι έτοιμη να τις ακούσει, ωστόσο μέχρι σήμερα οι όποιες κρούσεις έχουν γίνει ήταν ανάξιες λόγου.

Το 2020 η Εριουργία Τρία Άλφα σημείωσε κύκλο εργασιών ύψους 956 χιλ. ευρώ και υποχρεώθηκε σε ζημία 7 χιλ. ευρώ. Στις 31/12/2020 τα ίδια κεφάλαια ανέρχονταν σε 111 χιλ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός στο 1,8 εκατ. ευρώ, πλην όμως αυτός είναι χαμηλού επιτοκίου καθώς καλύπτεται ουσιαστικά από καταθέσεις του βασικού μετόχου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v