Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Σωκράτης Κόκκαλης αναλαμβάνει πρόεδρος στην Intrakat

Ο γνωστός επιχειρηματίας αναλαμβάνει καθήκοντα μη εκτελεστικού προέδρου στην εταιρεία. Υψηλές προσδοκίες για το μέλλον.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης αναλαμβάνει πρόεδρος στην Intrakat

Πανστρατιά στη σημερινή Γενική Συνέλευση της Intrakat στην Παιανία, όπου βασική είδηση ήταν η ανάληψη της προεδρίας της εισηγμένης από τον ίδιο τον Σωκράτη Κόκκαλη, που επέλεξε να σφραγίσει με αυτόν τον εμβληματικό τρόπο και τη νέα εποχή των μεγάλων προσδοκιών που δημιουργεί η πράσινη μετάβαση του Ταμείου Ανάκαμψης τόσο για την Ιntrakat όσο και για τον κατασκευαστικό χώρο στο σύνολό του. Και μάλιστα όχι με τρόπο συγκεντρωτικό αλλά ως μη εκτελεστικός πρόεδρος.

O Διευθύνων Σύμβουλος Πέτρος Σουρέτης και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Δημήτρης Κούτρας τοποθετήθηκαν με πολύ θερμά λόγια για τη θέση και τις προοπτικές της εταιρείας, με έμφαση πέραν των κατασκευαστικών έργων στα ΣΔΙΤ αλλά και τα ενεργειακά. Τη διείσδυση στις ΑΠΕ εγγυάται η επικείμενη συγχώνευση με τη ΓΑΙΑ Άνεμος, που προσδίδει πλέον στην εταιρεία δυνατότητα αδειών για ενέργεια από ΑΠΕ πάνω από 1,1 GW τα επόμενα χρόνια.

Οι δηλώσεις

Ο Δημήτρης Κούτρας, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Intrakat, δήλωσε: «Σαν χώρα είμαστε μπροστά σ΄ένα τοπίο νέων σημαντικών και ποικίλων Έργων Ανάπτυξης, που προσομοιάζει με την δεκαετία 1995 – 2005. Εμείς στην Intrakat προσαρμόζουμε ποιοτικά και ποσοτικά όλες τις δυνάμεις μας να παίξουμε τον ρόλο που μας αναλογεί σ΄αυτή την ιστορική περίοδο της πατρίδας μας».

O Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Σωκράτη Κόκκαλη για την εμπιστοσύνη και την έμπρακτη στήριξη στη νέα εποχή της Intrakat με την είσοδο του στο Διοικητικό Συμβούλιο, τόνισε στην ομιλία του: «Το νέο οικονομικό περιβάλλον των 72 δισ. με το Ταμείο Ανάκαμψης (RRF) και το νέο ΕΣΠΑ έρχονται να δώσουν μια πρωτοφανή ώθηση στα έργα υποδομής, στα έργα περιβάλλοντος, ψηφιακής τεχνολογίας, στην ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο τρόπος υλοποίησης θα είναι μέσω δημοσίων έργων αλλά και Συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).
Σε αυτό το τοπίο η INTRAKAT έτοιμη, θα κινηθεί δυναμικά, με στόχο την μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων μέσα από την ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου προϊόντων υψηλής ποιότητας (ΑΠΕ, ΣΔΙΤ) καθώς και ενίσχυσης των οικονομικών μεγεθών της».

Εξειδικεύοντας την στρατηγική αναφέρθηκε σε επικείμενες «συγχωνεύσεις και στρατηγικές συνεργασίες ξεκινώντας από την κίνηση συγχώνευσης με την εταιρεία ΓΑΙΑ ΑΝΕΜΟΣ που διαθέτει μοναδική τεχνογνωσία στον κλάδο των ΑΠΕ και άδειες παραγωγής ενέργειας από αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής δυναμικότητας περίπου 1 GW. Το πλαίσιο ωρίμανσης περιλαμβάνει 93 MW έργων έτοιμων προς κατασκευή, 400 MW έργων υπό ωρίμανση με ετοιμότητα για κατασκευή έως το 2024 και 600 MW έργων διαθέσιμων προς κατασκευή μετά το 2024. Στόχος είναι η κεφαλαιοποίηση υπεραξίας από το development, την κατασκευή και την λειτουργία των έργων αυτών.

Η χρηματοδότηση αυτού του εξαιρετικά μεγαλόπνοου σχεδίου θα γίνει με μόχλευση ίδιων κεφαλαίων, δανειακών, αλλά και μέσω στρατηγικών συνεργασιών με διεθνείς κεφαλαιουχικούς επενδυτές τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σουρέτης που παρουσίασε έναν πλήρη πίνακα με τα σημαντικά έργα της εταιρείας της οποίας το ανεκτέλεστο ανέρχεται στα 749 εκατομμύρια ευρώ και το οποίο σταδιακά μετασχηματίζεται σε ένα νέο μοντέλο παραγωγής σταθερών ταμειακών ροών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v