Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλή κερδοφορία στο 6μηνο για την Αφοί Κορδέλλου

Μεγάλη αύξηση κερδοφορίας αναμένεται να σημειώσει η εισηγμένη εταιρεία στα εξαμηνιαία αποτελέσματά της. Άνοδος 20% στον όγκο των πωλήσεων και διευρυμένα μικτά περιθώρια. Θετικές προσδοκίες λόγω των σημαντικών επενδύσεων που αναμένονται στην οικονομία.

Υψηλή κερδοφορία στο 6μηνο για την Αφοί Κορδέλλου

Με άνοδο του όγκου πωλήσεων που κινήθηκε γύρω στο 20% έκλεισε το πρώτο φετινό εξάμηνο η Αφοί Κορδέλλου, ενώ η αύξηση του κύκλου εργασιών κυμάνθηκε σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα, λόγω και της εκτίναξης της διεθνούς τιμής του χάλυβα κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον (αυξημένου όγκου εργασιών και διευρυμένου μικτού περιθωρίου κέρδους καθώς υπήρχαν αποθέματα χαμηλότερου μέσου κόστους), τα εξαμηνιαία κέρδη της Αφoί Κορδέλλoυ αναμένεται να είναι ιδιαίτερα βελτιωμένα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περυσινά και να εκπλήξουν θετικά.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας, οι σχέσεις με τις πιστώτριες τράπεζες έχουν αποκατασταθεί πλήρως (το μέσο επιτόκιο δανεισμού κυμαίνεται στο 3,5%) και η στρατηγική της είναι η περαιτέρω διεύρυνση του μεριδίου της στις μικρές ιδιωτικές επενδύσεις, πριν η αγορά αρχίσει να επηρεάζεται ανοδικά από τα μεγάλα έργα που αναμένεται να υλοποιηθούν στη χώρα.

Projects όπως το Ελληνικό, αυτά που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης ή θα σχετίζονται με τη δημιουργία υποδομών και την πράσινη ανάπτυξη, θα δημιουργήσουν έντονα αυξημένη ζήτηση (και) για τον κλάδο της εμπορίας σιδήρου, στον οποίο δραστηριοποιείται η εισηγμένη.

Αν και οι μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές της ζήτησης παραμένουν σαφώς ανοδικές, κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία περιμένουν με ενδιαφέρον να δουν πώς θα εξελιχθούν τελικά οι τιμές του χάλυβα κατά το δεύτερο φετινό εξάμηνο και κατά πόσο θα επηρεάσουν ενδεχομένως τη ζήτηση, η οποία ωστόσο επί του παρόντος κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

«Στρατηγική μας είναι να διευρύνουμε το μερίδιό μας στην αγορά και να αυξήσουμε περαιτέρω την αποδοτικότητά μας» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας ενέκρινε μεταξύ άλλων και τη διανομή μερίσματος ύψους 0,0035 ευρώ ανά μετοχή (η αρχική πρόταση της διοίκησης ήταν η μη διανομή μερίσματος, ωστόσο δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία του 80% και αποφασίστηκε παμψηφεί να διανεμηθεί το 10% των περυσινών καθαρών κερδών).

Το 2020 η Αφoί Κορδέλλoυ σημείωσε κύκλο εργασιών 38,13 εκατ. ευρώ (37,55 εκατ. το 2019), EBITDA 2,03 εκατ. (έναντι 1,03 εκατ.) και καθαρά κέρδη 765 χιλ. ευρώ (έναντι ζημίας 952 χιλ. ευρώ το 2019).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v