Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουριστικό ακίνητο στη Μεσσηνία αποκτά η Centric

Τι δήλωσε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της. Κέρδη χαρτοφυλακίου 1,5 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο. Τι λέει για επέκταση στο online στοίχημα.

Τουριστικό ακίνητο στη Μεσσηνία αποκτά η Centric

Την ικανοποίησή του για τον τρόπο που η Centric διαχειρίστηκε πέρυσι τις επιπτώσεις της πανδημίας και τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για το μέλλον της εταιρείας εξέφρασε ο πρόεδρος της εισηγμένης Νικόλαος Μαρινάκος, στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Σε ό,τι αφορά το 2020, αναφέρθηκε ότι η εταιρεία κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τις επιπτώσεις της πανδημίας στα ετήσια αποτελέσματά της μέσα από την προσεκτική διαχείριση της κατάστασης, από την αναβολή κάποιων επενδυτικών κινήσεων, αλλά και από τις πολύ σημαντικές αποδόσεις που σημείωσε το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο (κέρδη της τάξεως του ενός εκατ. ευρώ).

Ειδικότερα, το 2020 η Centric σημείωσε κύκλο εργασιών 2,57 εκατ. ευρώ (από 4,23 εκατ. το 2019), EBITDA -783 χιλ. από -1,019 εκατ. και καθαρό αποτέλεσμα -1 εκατ. από κέρδη 4,7 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση (είχε υπάρξει το 2019 έκτακτο θετικό αποτέλεσμα).

Σε ό,τι αφορά τη φετινή οικονομική πορεία:

  • Πολύ καλά είναι τα μέχρι τώρα μηνύματα που έρχονται από την πλευρά του ξενοδοχείου της Μυκόνου (αναμένεται πορεία σαφώς ανώτερη από πέρυσι, που κάτω από προϋποθέσεις θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και στα επίπεδα του 2019).
  • Στον τομέα της εν πλω ψυχαγωγίας, τα μηνύματα δείχνουν να είναι μάλλον αισιόδοξα. Ο αριθμός των συνεργαζόμενων πλοίων έχει αυξηθεί (στα 50 από 41 πέρυσι), πλην όμως το ζητούμενο είναι η σταθεροποίηση της κατάστασης στον χώρο της κρουαζιέρας και η εκκίνηση δρομολογίων από όσο δυνατόν περισσότερα πλοία.
  • Μικτά είναι τα νέα από τη δραστηριότητα των σκαφών αναψυχής, ενώ αντίθετα ισχυρή ένεση κερδών της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ έχει προέλθει μέσα στο πρώτο φετινό εξάμηνο από την απόδοση του χαρτοφυλακίου της εισηγμένης (της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ, η δομή του οποίου έχει καταστεί φέτος ακόμη πιο συντηρητική σε σύγκριση με την περυσινή).

Οι επόμενες κινήσεις

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Centric, η εταιρεία σύντομα αναμένεται να ανακοινώσει την αγορά τουριστικού ακινήτου στη Μεσσηνία, διαθέτοντας ποσό της τάξεως του 1,65 εκατ. ευρώ. Γενικότερα, ο κ. Μαρινάκος τόνισε ότι «πάντα συζητάμε για την επέκτασή μας σε νέες δραστηριότητες, καθώς η Centric είναι εταιρεία συμμετοχών και όχι επενδύσεων χαρτοφυλακίου. Το ενδιαφέρον μας επεκτείνεται σε αρκετούς κλάδους».

Σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr για το κατά πόσο η εισηγμένη προτίθεται να εμπλακεί στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών (βλέπε διαδικτυακό στοίχημα), η απάντηση ήταν «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια απόφαση».

Τέλος, η εταιρεία δεν έχει αποφασίσει πώς θα χειριστεί το ζήτημα των ιδίων μετοχών της που κατέχει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v