Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πράσινο φως» για το Voula Project παρά τις ενστάσεις του Δήμου

Το ΔΕΣΕ ενέκρινε την ένταξη της επένδυσης των Hines – Henderson Park, 200 εκατ. ευρώ, στις στρατηγικές επενδύσεις. Ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης έχει προαναγγείλει προσφυγή στο ΣτΕ.

«Πράσινο φως» για το Voula Project παρά τις ενστάσεις του Δήμου

Την ένταξη του επενδυτικού σχεδίου «VOULA PROJECT» των Hines και Henderson Park για την ανάπτυξη συγκροτήματος κατοικιών στη Βούλα ενέκρινε χθες η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ), παρά τις αντιρρήσεις της δημοτικής αρχής που έχει υποβάλει μήνυση κατά του φορέα της επένδυσης.

Η επένδυση είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τον περασμένο Φεβρουάριο με τον Δήμο Βάρης-Βούλας -Βουλιαγμένης να καταθέτει εξώδικό και αγωγή. Τα δύο κύρια επιχειρήματα που προβάλλει ο Δήμος αφορούν στο κατά πόσο η επένδυση μπορεί να χαρακτηριστεί ως στρατηγική, καθώς όπως υποστηρίζει είναι απλά κατασκευή σπιτιών, αλλά και τα λάθη που επισημάνθηκαν στην αίτηση της εταιρείας (VHPH PROPERTIES, κοινοπραξία των Hines και Henderson Park) για ένταξή της στο καθεστώς Στρατηγικών Επενδύσεων.

Μάλιστα ο Δήμος σε ανακοίνωση του είχε προειδοποιήσει πώς να εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση για την ένταξη της εν λόγω επένδυσης στις στρατηγικές επενδύσεις «η Δημοτική Αρχή προτίθεται να καταθέσει αίτηση ακύρωσης και αναστολή εκτέλεσης της ΚΥΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

Σημειώνεται πως ο Δήμος επιμένει πως η περιοχή εκδήλωσης της επένδυσης αποτελεί χώρο αποκλειστικής κατοικίας, ενώ το σχέδιο της VHPH Properties αναφέρεται και σε τουριστικές υποδομές (εγκαταστάσεις που επί της ουσίας θα εξυπηρετούν το συγκρότημα κατοικιών, όπως πισίνες, γήπεδα κ.τλ.).

Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός αφορά στην αξιοποίηση ακινήτου 71 στρεμμάτων (σε την περιοχή γνωστή ως κτήμα Κόνιαρη ή αλλιώς «Εφοπλιστικά»), η οποία αποκτήθηκε τον Αύγουστο του 2020 από το Μουσείο Μπενάκη. Η επένδυση υπολογίζεται να ανέλθει στα 200 εκατ. ευρώ και αφορά την ανέγερση 250-350 διαμερισμάτων και κατοικιών, καθώς και γυμναστήρια, πισίνες, παιδικές χαρές, ασφάλεια και υπόγειους χώρους στάθμευσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι Hines και Henderson Park διατηρούν κι άλλες κοινές επενδύσεις στην Ελλάδα (ξενοδοχείο Grand Hyatt στη Λεωφ.Συγγού και resorts στην Κρήτη) ενώ η Hines αυτόνομα διαθέτει διάφορα projects ενώ προσφάτως ανακηρύχθηκε πλειοδότης του διαγωνισμού για την απόκτηση του πολυτελούς resort Capsis στην Κρήτη έναντι 125 εκατ.ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v