Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέσσερις οι υποψήφιοι για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, «κλειδί» το τίμημα

Αποφασισμένη η ΔΕΗ να κηρύξει άγονη τη διαγωνιστική διαδικασία αν κριθεί χαμηλό το προσφερόμενο τίμημα. Εντός 10 ημερών αποσφραγίζονται οι προσφορές, «παράθυρο» για βελτιωμένες. Ποιοι αποχώρησαν από το διαγωνισμό.

Τέσσερις οι υποψήφιοι για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, «κλειδί» το τίμημα

Σε μία εβδομάδα, το αργότερο δέκα ημέρες, θα αποσφραγισθούν οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές που υπέβαλαν σήμερα τέσσερα επιλέξιμα Funds, από τα αρχικά εννέα, για την εξαγορά του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ, εάν οι προσφορές δεν κριθούν ικανοποιητικές από τη διοίκηση της Επιχείρησης τότε θα κηρύξει άγονη τη διαδικασία της πώλησης. Παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται από τη διαδικασία υποβολή βελτιωτικών προσφορών, κύκλοι της ΔΕH μιλώντας πριν από λίγο στο Euro2day.gr δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο η πιθανότητα αυτή να εξεταστεί κατά περίπτωση.

Φακέλους με τα νομιμοποιητικά έγγραφα και τις προσφορές κατέθεσαν, με αλφαβητική σειρά, όπως ανακοινώθηκαν από τη ΔΕH, τα εξής Funds: το αμερικανικό CVC Capital Partners Group, το αυστραλιανό First Sentier Investors Group, το, επίσης, αμερικανικό KKR Group και το αυστραλιανό Macquarie Group.

Δεν προσήλθαν, το γαλλικό Adrian, το καναδικό BCI, το αμερικανικό Blackrock, το ιταλικό F2i και το αμερικανικό Oak Hill Advisors.

Σε πρώτη φάση, θα ελεγχθούν τα νομιμοποιητικά έγγραφα, κατά πόσο ανταποκρίνονται στους όρους του διαγωνισμού, ώστε οι επιλέξιμοι επενδυτές να πάρουν το «διαβατήριο» για την επόμενη φάση, το άνοιγμα των προσφορών τους. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, ή το αργότερο, στις αρχές της μεθεπόμενης.

Στη συνέχεια, οι προσφορές θα υποβληθούν στη διοίκηση της ΔΕΗ, που θα συνεδριάσει για να πάρει και τις τελικές αποφάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v