Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσο κάλυψε την απόσταση από το 2019 η Κυριακούλης

Πολύ καλύτερα από πέρυσι αλλά με απόσταση από το 2019 προβλέπεται να κλείσουν φέτος οι οικονομικές επιδόσεις της Κυριακούλης Μεσογειακές Κρουαζιέρες. Με ενδιαφέρον αναμένεται η πορεία της ζήτησης το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.

Πόσο κάλυψε την απόσταση από το 2019 η Κυριακούλης

Η φετινή χρονιά αναμένεται να κυμανθεί για την Κυριακούλης Μεσογειακές Κρουαζιέρες μεταξύ της περυσινής και εκείνης του 2019, όπως εκτίμησε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας, στο πλαίσιο της πρόσφατης ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Ειδικότερα, το 2020 η εταιρεία είχε σημειώσει κύκλο εργασιών 26,6 εκατ. ευρώ (έναντι 34,6 εκατ. το 2019) και είχε υποχρεωθεί σε ζημία 5,13 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 676 χιλ. την προηγούμενη οικονομική χρήση.

Φέτος, η Kυριακούλης κινείται μέχρι τώρα σε ό,τι αφορά τις ημέρες ναυλώσεων στο 70% με 75% των αντίστοιχων του 2019, μια επίδοση που είναι σαφώς ανώτερη από την περυσινή, πλην όμως έχει και αυτή επηρεαστεί έντονα από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Έτσι, η σεζόν άρχισε φέτος πολύ αργότερα από τα τέλη Μαρτίου που συνηθίζεται σε μια «κανονική» χρονιά, πλην όμως η πορεία του Ιουλίου και ιδίως του Αυγούστου κινήθηκε σε σαφώς ικανοποιητικά επίπεδα.

«Βλέπουμε να υπάρχει διαθέσιμο εισόδημα αλλά και μεγάλη διάθεση των ανθρώπων να κάνουν τις διακοπές τους και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα παρατηρηθεί μια πολύ σημαντική δυναμική, από τη στιγμή που οι κοινωνίες θα ξεπεράσουν το πρόβλημα του κορωνοϊού, ή έστω θα έχουν συνηθίσει να ζουν μαζί του», σημειώνουν κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία και τώρα η διοίκηση της εισηγμένης περιμένει με ενδιαφέρον το πώς θα εξελιχθεί η ζήτηση κατά το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, ελπίζοντας ότι θα ανακτηθεί ένα ακόμη κομμάτι από τις απώλειες που έχουν μέχρι τώρα σημειωθεί έναντι του 2019.

Ο τομέας της διαχείρισης μαρίνων παραμένει στους αναπτυξιακούς στόχους της Kυριακούλης, με τη διοίκηση να υποστηρίζει πως είναι ανοιχτή στην ανάληψη τέτοιων εργασιών, με την προϋπόθεση ότι θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μετόχων και δεν θα θέτει σε οποιονδήποτε κίνδυνο τη ρευστότητα της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v