Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΟΝ Χημικά: Γιατί ανεβάζει ταχύτητα στο 2ο εξάμηνο

Μετά το ισχυρό σετ των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων που δημοσίευσε η ΕΛΤΟΝ Χημικά, ακόμη καλύτερα εξελίσσεται μέχρι τώρα η πορεία του εισηγμένου ομίλου κατά το δεύτερο μισό του έτους. Οι λόγοι της ανόδου.

ΕΛΤΟΝ Χημικά: Γιατί ανεβάζει ταχύτητα στο 2ο εξάμηνο

Μετά το ισχυρό σετ των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων που δημοσίευσε χθες η ΕΛΤΟΝ Χημικά, εκτιμήσεις αναφέρονται σε ακόμη καλύτερες επιδόσεις κατά το δεύτερο μισό του 2021.

Ο συγκεκριμένος όμιλος δημοσίευσε χθες αύξηση κύκλου εργασιών από τα 65,4 στα 70,7 εκατ. ευρώ και καθαρών κερδών από τα 2,34 στα 3,67 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι η κερδοφορία του πρώτου φετινού εξαμήνου ξεπέρασε την αντίστοιχη επίδοση ολόκληρου του 2020 (3,35 εκατ. ευρώ).

Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι η μεγάλη αυτή βελτίωση των επιδόσεων στο πρώτο φετινό εξάμηνο, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην πορεία του δεύτερου τριμήνου (το α’ τρίμηνο είχε κινηθεί πτωτικά σε σχέση με το 2020). Έτσι, ενώ η αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων του εξαμήνου διαμορφώθηκε στα 5,3 εκατ. ευρώ, του δευτέρου τριμήνου προσέγγισε τα 7 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και σε επίπεδο μητρικής εταιρείας (+3,7 εκατ. στο εξάμηνο, +4,5 εκατ. στο β’ τρίμηνο).

Η εξήγηση είχε δοθεί από τη διοίκηση της εισηγμένης στα πλαίσια της φετινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης (Μάιος 2021, βλέπε σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr): «Το πρώτο φετινό δίμηνο στην Ελλάδα ξεκίνησε πτωτικά λόγω της πανδημίας και των σχετικών περιοριστικών μέτρων, πλην όμως η κατάσταση εξισορρόπησε τον Μάρτιο και από τότε κινείται ολοένα και καλύτερα. Ενδεικτικό είναι ότι μετά το πτωτικό α’ δίμηνο, στο τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ το ποσοστό αυτό έχει φτάσει ήδη στο 6% μέσα στον Μάιο, με τις περαιτέρω προοπτικές να φαίνονται ανοδικές».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ανοδική πορεία του ομίλου συνεχίζεται και κατά το τρίτο τρίμηνο, τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές, με αποτέλεσμα το ποσοστό ανόδου των εργασιών να έχει αυξηθεί σε σχέση με αυτό του πρώτου φετινού εξαμήνου.

Η άνοδος της ζήτησης ως αποτέλεσμα της πορείας του ΑΕΠ τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις λοιπές χώρες δραστηριοποίησης της εισηγμένης, λειτουργεί υπέρ της ΕΛΤΟΝ Χημικά, ενώ μέχρι τώρα η εταιρεία φαίνεται να αντιμετωπίζει με επάρκεια τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

H ΕΛΤΟΝ Χημικά δραστηριοποιείται στη διανομή χημικών προϊόντων, πρώτων υλών υψηλής προστιθέμενης αξίας και λύσεων στις βιομηχανίες παραγωγής τελικών προϊόντων, στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, Ουκρανία και Τουρκία.

Οι τομείς εξειδίκευσής της είναι:

  • Αγροτικά Εφόδια και Πολλαπλασιαστικό υλικό
  • Τρόφιμα, Ποτά, Ζωική διατροφή
  • Προϊόντα προσωπικής και Οικιακής φροντίδας, Φαρμακευτικά
  • Κατασκευές, Δομικά Υλικά, Πολυμερή, Κεριά, Πλαστικά, Χρώματα
  • Επεξεργασία Νερού, Μετάλλου, Πολυουρεθάνες, Βυρσοδεψία, Κλωστοϋφαντουργία, Βιομηχανικές Εφαρμογές
  • Αντιδραστήρια & Όργανα Χημείου
  • Εξειδικευμένα Χημικά Ψυκτικών Εφαρμογών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v