Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mega project ετοιμάζει η Dimand στο Νέο Φάληρο

Ως leader πολυμετοχικού σχήματος, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων σχεδιάζει τη δημιουργία νέου γραφειακού, εμπορικού και οικιστικού συμπλέγματος σε ακίνητο στα Νότια Προάστια. Ο ρόλος της Άβαξ και της οικογένειας Ιωάννου.

Mega project ετοιμάζει η Dimand στο Νέο Φάληρο

Σε νέα επένδυση, με στόχο τη δημιουργία γραφειακών χώρων σε ακίνητο στο Νέο Φάληρο, προχωρά η Dimand, μετά από σχετική συμφωνία με την οικογένεια Ιωάννου αλλά και την κατασκευαστική ΑΒΑΞ, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο συγκρότημα με εκείνο που ήδη έχει δημιουργήσει (σε συνεργασία με τις Grivalia - Eurobank) στον Άγιο Διονύσιο του Πειραιά.

Στο πλαίσιο αυτό σύναψε συμφωνία απόκτησης ποσοστού 55% στην εταιρεία EV AE (συμφερόντων της οικογένειας Ιωάννου), ενώ η θυγατρική της Αβαξ, AVAX Development, θα αποκτήσει ποσοστό 15% και την εργολαβία κατασκευής του έργου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, με ποσοστό 20% μέτοχος στην EV παραμένει ο Χρήστος Ιωάννου, πρόεδρος του ομίλου ΑΒΑΞ, ενώ ποσοστό 10% κατέχει μέλος της οικογένειας Δαυίδ.

Το ακίνητο -που διαθέτει οικοδομική άδεια- είναι επιφάνειας 18.730 τ.μ. και στόχος είναι η ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος 57.450 τ.μ. Στις μικτές χρήσεις προβλέπεται η δημιουργία γραφειακού συγκροτήματος και εμπορικών χώρων, πέραν των υποδομών δημόσιου χαρακτήρα. Σύμφωνα δε με τον σχεδιασμό, οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το 2022, ενώ ο προϋπολογισμός της επένδυσης αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ανάλογου ύψους επένδυση έχει ολοκληρώσει η Dimand στον Άγιο Διονύσιο Πειραιά, στο γνωστό βιομηχανικό συγκρότημα της Παπαστράτος, όπου δημιουργήθηκε το γραφειακό συγκρότημα Pireaus Port Plaza, αλλά και κτίριο κατοικιών (serviced apartments). Οι γραφειακοί χώροι είναι πλήρως μισθωμένοι σε Eurobank, Alpha Βank και την Teleperformance, καθώς και το οικιστικό συγκρότημα σε εργαζόμενους της πολυεθνικής. Πρόσφατα μάλιστα η Dimand υπέγραψε προσύμφωνο για την πώληση του κτιρίου διαμερισμάτων στην Premia Properties.

Πέρα από την παραπάνω επένδυση, που φαίνεται να τοποθετείται στρατηγικά σε μια περιοχή μελλοντικής ανάπτυξης με σοβαρό ωστόσο έλλειμμα ποιοτικών γραφειακών χώρων, η Dimand σε συνεργασία με την Prodea Investments αναπτύσσουν τον Πύργο Πειραιά.

Παράλληλα, η Dimand σε κοινοπραξία με τον όμιλο Μυτιληναίο και το Τεχνολογικό Πάρκο Βαρκελώνης αποτελεί έναν από τους διεκδικητές της ανάπλασης του βιομηχανικού κτιρίου της ΧΡΩΠΕΙ, όπου έχει οριστεί μέσω ΣΔΙΤ να δημιουργηθεί το Κέντρο Καινοτομίας, το οποίο γειτνιάζει με την ευρύτερη περιοχή ενδιαφέροντος της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v