Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρόπουλος: Επίσημος διανομέας στην Ελλάδα των ηλεκτρικών οχημάτων BYD

Η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ διατηρεί την ηγετική της θέση στους τομείς που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά και συνεχίζει να επιζητά την πρόοδο και την καινοτομία χωρίς να χάνει τον βηματισμό της

Πετρόπουλος: Επίσημος διανομέας στην Ελλάδα των ηλεκτρικών οχημάτων BYD

Το μοντέλο της αστικής αναγέννησης μέσω της αειφόρου ανάπτυξης, των καθαρών μορφών ενέργειας και της βιώσιμης κινητικότητας, αποτελεί βασικό κομμάτι των Ευρωπαϊκών στόχων για τη δημιουργία πράσινων πόλεων. Καθώς πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις αλλάζουν μορφή, αναβαθμίζοντας τους όρους διαβίωσης με επίκεντρο την ανθρώπινη κλίμακα, η Build your Dreams (BYD) πρωταγωνιστεί και ενισχύει άμεσα την ανάγκη για μια πράσινη αυτοκίνηση μέσα στον αστικό χάρτη. Γεγονός το οποίο επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης ηλεκτρικών λεωφορείων με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τα οποία κινούνται αθόρυβα στους δρόμους πολλών Ευρωπαϊκών κρατών εδώ και μια δεκαετία.

Με το βλέμμα στραμμένο σε ένα πιο πράσινο μέλλον, η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, αποτελεί τον επίσημο διανομέα της BYD (Build your Dreams) στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην παροχή υπηρεσιών πώλησης και υποστήριξης μετά την πώληση, για τα υπερσύγχρονα, ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας σε όλη τη χώρα, αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας σχετικό θέμα του Euro2day.gr.

Την ίδια στιγμή, σε παγκόσμιο επίπεδο, η BYD στοχεύει στον πλήρη ανασχεδιασμό του συγκοινωνιακού αστικού μοντέλου, ως προς το σκέλος της ηλεκτροκίνησης, συμπληρώνοντας μέχρι στιγμής περισσότερο από 1.000.000 παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων και 50.000 παραδόσεις BYD ηλεκτρικών λεωφορείων σε 300 πόλεις, ενώ μέσα σε 20 χρόνια έχει κατορθώσει να πουλήσει χιλιάδες λεωφορεία στις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές χώρες κατακτώντας τη θέση του market leader.

Η BYD διαπρέπει και στη γηραιά ήπειρο, πρωταγωνιστώντας με συνεχή ανοδική πορεία στις περισσότερες Ευρωπαϊκές πόλεις, όπου ήδη έχουν παραδοθεί χιλιάδες ηλεκτρικά λεωφορεία, που κινούνται κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, θερμοκρασίας και υγρασίας. Η Ισπανία, η Νορβηγία, η Ολλανδία η Βρετανία, η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ιρλανδία, είναι μερικές από τις χώρες που έχουν ήδη προμηθευτεί ηλεκτρικά λεωφορεία BYD.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ολλανδία, προχώρησε σε αγορά 259 ηλεκτρικών λεωφορείων, ενώ η BYD και η Stagecoach ανακοίνωσαν ότι η χρήση τους συνέβαλε ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα στη διάρκεια της πανδημίας. Ταυτόχρονα η BYD έχει προχωρήσει στο κλείσιμο αντίστοιχων συμφωνιών για προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ιρλανδία, στην Ισπανία, στη Νορβηγία και σε άλλες χώρες καλύπτοντας και τις μετέπειτα υπηρεσίες σέρβις & ανταλλακτικών.

Εκτός Ευρώπης εντυπωσιάζει ιδιαιτέρως η περίπτωση της Κολομβίας, που προχώρησε σε μαζική παραγγελία 1.000 ηλεκτρικών λεωφορείων για την Μπογκοτά και αναμένεται να προχωρήσει σε νέα παραγγελία για τις αστικές συγκοινωνίες της Μεντεγίν.

Τον Απρίλιο του 2019, η Build your Dreams παρουσίασε στη χώρα μας, το ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο Midi Bus ιδανικό για Δήμους με στενούς δρόμους, το οποίο αποτελεί ένα 100% ηλεκτρικό λεωφορείο, 8,7 μέτρων, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το οποίο κινείται αθόρυβα και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 58 επιβατών (22 καθήμενοι). Φτιαγμένο από αλουμίνιο, με ηλεκτροκινητήρες ισχύος 180 (2Χ90) kW (250 ίπποι) και ροπή 350 Nm χρειάζεται μόνο δύο ώρες χρόνο φόρτισης μπαταριών ενώ έχει τη δυνατότητα να καλύψει μέχρι και 200 χιλιόμετρα περίπου χωρίς επαναφόρτιση. Φιλικό στον επιβάτη διαθέτει σύστημα επιγονάτισης, ράμπα αμαξιδίων και θέσεις ΑμΕΑ ενώ ο ευρύχωρος διάδρομός του διευκολύνει την επιβίβαση και την αποβίβαση, ειδικά τις ώρες αιχμής. Εξαιρετικά λειτουργικό και για τον οδηγό αφού το διευρυμένο παρμπρίζ, η κάμερα οπισθοπορείας, οι εσωτερικές κάμερες και το εργονομικό τιμόνι που διαθέτει διευκολύνουν τον χειρισμό του οχήματος, ειδικά σε δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021, δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στους αθηναϊκούς δρόμους και το Κ9 12μετρο ηλεκτρικό λεωφορείο του BYD, με τους επιβάτες να έχουν την ευκαιρία να βιώσουν πλήρως αθόρυβες διαδρομές στο πλαίσιο των δοκιμαστικών διαδρομών του Υπουργείου Μεταφορών ενόψει του διαγωνισμού για προμήθεια 800 λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι επιδόσεις του Κ9 υπήρξαν εντυπωσιακές, καθώς το ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD κατάφερε να φτάσει κατά μέσο όρο τα 320 χιλιόμετρα αυτονομίας την ημέρα.

Επίσημος διανομέας της BYD στην Ελλάδα είναι η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, μια εταιρεία που τον ερχόμενο χρόνο θα κλείσει 100 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία. Η συνεργασία αυτή δεν θα πρέπει να εκπλήσσει, αν λάβουμε υπόψη μας τον πυρήνα της φιλοσοφίας της Πετρόπουλος. Με πυξίδα τον σεβασμό για τον άνθρωπο και επιμονή στην αυστηρή τήρηση των δεσμεύσεών της προς τους πελάτες της, η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ διατηρεί την ηγετική της θέση στους τομείς που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά και συνεχίζει να επιζητά την πρόοδο και την καινοτομία χωρίς να χάνει τον βηματισμό της. Eίναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Αθηνών και αποτελεί κύριο εισαγωγέα των κατασκευαστών Scania, Isuzu, Shell, Land Rover, Jaguar, Kubota, καθώς και πολλών άλλων εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v