Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψάλτης: Επενδύσεις €430 εκατ. στον μετασχηματισμό της Alpha Bank

Την παρουσίαση των βασικών στόχων του 4ετούς πλάνου μετασχηματισμού έκανε στους υπαλλήλους της η τράπεζα. Το πλάνο θα μειώσει κατά €60 εκατ. το κόστος ετησίως. Πόσο θα αυξηθούν τα έσοδα από τόκους-προμήθειες σε retail και corporate banking.

Ψάλτης: Επενδύσεις €430 εκατ. στον μετασχηματισμό της Alpha Bank

Στην επανατοποθέτηση του σκοπού της τράπεζας με επίκεντρο τον πελάτη σε συνδυασμό με τον ενεργό ρόλο της στην οικονομία στοχεύει σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alpha Bank Βασίλη Ψάλτη το 4ετές πλάνο μετασχηματισμού της, το οποίο «τρέχει» εδώ και ένα χρόνο και οι επενδύσεις της τράπεζας στην τεχνολογία ανέρχονται σε 120 εκατ ευρώ.

«Η επιτυχία του Στρατηγικού Σχεδίου, που παρουσιάσαμε τον Μάιο και έχει ως βασικότερο στόχο την επίτευξη απόδοσης επί ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 10%, βασίζεται στην υλοποίηση του φιλόδοξου Προγράμματος Μετασχηματισμού. Είμαστε πλέον πανέτοιμοι για την επόμενη φάση, αυτή της ουσιαστικής, δομικής Αλλαγής της Τράπεζάς μας», σημείωσε ο κ. Ψάλτης. Για να αναφερθεί στη συνέχεια στις πέντε βασικές προτεραιότητες που διέπουν τον σχεδιασμό του Προγράμματος, που είναι:

  • η ανθρωποκεντρική προσέγγιση
  • η πελατοκεντρική φιλοσοφία
  • η έμφαση στην τεχνολογία
  • το νέο λειτουργικό μοντέλο
  • το κοινωνικό αποτύπωμα

Στόχοι

Η υλοποίηση του μετασχηματισμού της τράπεζας θα συμβάλλει στην μείωση του κόστους σε ετήσια βάση κατά 60 εκατ ευρώ και οι συνολικές επενδύσεις του πλάνου μετασχηματισμού θα ανέλθουν όπως υπογράμμισε ο Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου Chief Financial Officer στα 430 εκατ ευρώ.

Στο μέτωπο των εργασιών του retail banking βάσει των νέων εναλλακτικών δικτύων πώλησης προϊόντων στο πλαίσιο του ευρύτερου μετασχηματισμού της τράπεζας ο στόχος είναι τα έσοδα από τόκους έως το 2024 να αυξηθούν κατά 60 εκατ ευρώ και κατά 65 εκατ ευρώ τα έσοδα από προμήθειες. Στον τομέα του corporate banking έως το 2024 η Alpha Bank στοχεύει στην αύξηση των εσόδων από τόκους κατά 200 εκατ ευρώ και 35 εκατ ευρώ στις προμήθειες.

* Δείτε την ενημέρωση από την παρουσίαση της προόδου του προγράμματος μετασχηματισμού της τράπεζας στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό" 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v