Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καρέλιας: Επενδύσεις 5 δισ. δρχ. το 2003

Η ίδρυση εταιρίας στο Λονδίνο, η αύξηση των πωλήσεων κατά 34% και η υλοποίηση επενδύσεων άνω των 15 εκατ. ευρώ το 2003 είναι οι βασικές κατευθύνσεις της Καρέλιας, όπως τις περιέγραψε η διοίκηση της εταιρίας σε συνέντευξη τύπου.

Καρέλιας: Επενδύσεις 5 δισ. δρχ. το 2003
H ίδρυση θυγατρικής εταιρείας στο Λονδίνο, η αύξηση των πωλήσεων κατά 34%, η απόκτηση της δεύτερης θέσης στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών μετά την Philip Moris, αποτέλεσαν τις βασικότερες εξελίξεις στο 2002, σύμφωνα με τον απολογισμό που παρουσίασε ο κ. Aνδρέας Kαρέλιας, διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης καπνοβιομηχανίας στη διάρκεια συνέντευξης Tύπου.

Οι συνολικές πωλήσεις της καπνοβιομηχανίας για το 2002 διαμορφώθηκαν όπως σημείωσε ο ίδιος στα 8,8 δισ. τσιγάρα, εκ των οποίων το 64% διοχετεύθηκε στις αγορές του εξωτερικού. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σήμερα σε 57 χώρες του εξωτερικού, ενώ οι εξαγωγές παρουσίασαν το 2002 αύξηση +62,7% σε σχέση με το 2001.

H Kαρέλια κατά τη διάρκεια του 2002 εισήλθε σε νέες αγορές: Σερβία, Kόσοβο, Bοσνία, Kουβέιτ, Kαζακστάν, Oυζμπεκιστάν, Oυγγαρία, αφορολόγητη αγορά Kορέας. Στην Aγγλία ξεκίνησε η διανομή του σήματος Karelia Slims με ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα.

Οσον αφορά στην δραστηριότητα της εταιρεία στην εγχώρια αγορά η εταιρεία κατέγραψε αύξηση των πωλήσεων κατ’ όγκο σε ποσοστό +1,86% με παράλληλη μικρή αύξηση του ποσοστού αγοράς. Ειδικότερα το σήμα Karelia Slims εμφάνισε αύξηση των πωλήσεων +24,2%, το George Karelias and Sons +36,41% και το σήμα Karelia Ultra Low ενισχύθηκε σε ποσοστό +4,14%.

Τέλος, σε επίπεδο επενδύσεων για το εννεάμηνο της χρονιάς που πέρασε η καπνοβιομηχανία πραγματοποίησε επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 4,45 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση έχει εκπονηθεί νέο επενδυτικό πρόγραμμα για το 2003 το ύψος του οποίου ξεπερνά τα 5 δισ. Δρχ.

Σε ότι αφορά στο νέο έτος αναμένεται να αλλάξει μορφή ο τομέας της φιλτροποιίας και να προστεθούν δύο νέα παραγωγικά συγκροτήματα, ένα εκ των οποίων θα είναι δυναμικότητας 16.000 τσιγάρων το λεπτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v