Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινο φως στο ενημερωτικό της ΔΕΗ από την Επ. Κεφαλαιαγοράς

Ξεκινά αύριο Τρίτη και ολοκληρώνεται την Πέμπτη, η συνδυασμένη προσφορά νέων μετοχών της Επιχείρησης. Cornerstone investor η CVC, αποκτά τουλάχιστον το 10%, μειώνονται τα ποσοστά του δημοσίου.

Πράσινο φως στο ενημερωτικό της ΔΕΗ από την Επ. Κεφαλαιαγοράς

Εγκρίθηκε σήμερα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ. Ξεκινά, συνεπώς, από αύριο, Τρίτη, η συνδυασμένη προσφορά νέων μετοχών της Επιχείρησης, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης, η οποία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Θα εκδοθούν 130.000.000 έως 150.000.000 νέες μετοχές, με τιμή διάθεσης από 8,5 ευρώ έως 9 ευρώ. Οι νέες μετοχές θα διατεθούν στην Ελλάδα σε ιδιώτες και ειδικούς επενδυτές μέσω Δημόσιας Προσφοράς και στο εξωτερικό, σε ειδικούς, θεσμικούς και άλλους επιλέξιμους επενδυτές, μέσω Βιβλίου Προσφορών, με ιδιωτική τοποθέτηση. Το ποσό που προσβλέπει να αντλήσει η ΔEΗ κυμαίνεται μεταξύ 1,1 δισ. ευρώ και 1,35 δισ. ευρώ.

Η CVC, όπως έχει γνωστοποιήσει η ΔEΗ, προβλέπεται να είναι cornerstone investor, καθώς δεσμεύθηκε να αποκτήσει τουλάχιστον το 10% της Επιχείρησης.

Δεν θα υπάρξουν, σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι επενδυτές με ανάλογο ποσοστό. Το δημόσιο (Υπερταμείο και ΤΑΙΠΕΔ) αναμένεται να περιορίσει το ποσοστό του από το 51% σε 34%, ως καταστατική μειοψηφία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v