Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττικής: Προς ΑΜΚ υπέρ των παλαιών μετόχων

Άγονη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η διαγωνιστική διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή/ών για την κάλυψη με ιδιωτικά κεφάλαια της ΑΜΚ έως 240 εκατ. ευρώ. ΔΣ της Αττικής, παρουσία συμβούλων. Οι ζυμώσεις ΤΜΕΔΕ-Ellington για από κοινού κάθοδο στην ΑΜΚ υπέρ των παλαιών μετόχων.

Αττικής: Προς ΑΜΚ υπέρ των παλαιών μετόχων

Άκαρπη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα κηρυχθεί η διαγωνιστική διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή/ών για την κάλυψη αύξησης κεφαλαίου έως 240 εκατ. ευρώ της Τράπεζας Αττικής, με παραίτηση των παλαιών μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης.

Οι πληροφορίες που έρχονται από όλες τις πλευρές συγκλίνουν στο ότι οι δεσμευτικές που έχουν κατατεθεί από επενδυτές που ενδιαφέρονται για ρόλο cornerstone investor ενέχουν σοβαρές αιρέσεις, που δεν επιλύθηκαν.

Τυπικά ελάχιστος χρόνος υπάρχει ακόμη, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας συνεδριάζει στις 3 μετά μεσημβρίας, παρουσία των διευθύνοντων συμβούλων Axia Ventures και Euroxx, που ενεργούν ως σύμβουλοι.

Το Δ.Σ. θα ενημερωθεί από τους συμβούλους για το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας. Αν, όπως διαφαίνεται, είναι άκαρπη, θα κληθεί να αποφασίσει αύξηση κεφαλαίου με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, τροποποιώντας την προηγούμενη απόφαση. Πιθανώς να απαιτηθεί και σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης για το θέμα.

Η ουσία είναι ότι οι υφιστάμενοι μέτοχοι (ΤΧΣ με 68,2%, ΕΦΚΑ 10,3% και ΤΜΕΔΕ 14,7%) θα κληθούν να καλύψουν μια αύξηση κεφαλαίου έως 240 εκατ. ευρώ (σ.σ. το τελικό ποσό θα οριστικοποιηθεί μετά τη λήψη rating για τις τιτλοποιήσεις), ανακεφαλαιοποιώντας την τράπεζα.

Οι ζυμώσεις ΤΜΕΔΕ - Ellington

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ΤΜΕΔΕ και Ellington συζητούν το ενδεχόμενο σύμπραξης, ενόψει μιας ΑΜΚ υπέρ των παλαιών μετόχων, ώστε αγοράζοντας δικαιώματα και ασκώντας αυτά που αναλογούν στο ΤΜΕΔΕ, να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της ΑΜΚ, αποκτώντας τον έλεγχο της τράπεζας.

Πρόκειται για ευέλικτη λύση, την οποία είχε φωτογραφίσει το Euro2day.gr, οι λεπτομέρειες, όμως, της οποίας μπορεί να αποβούν καθοριστικές.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των εμπλεκομένων υπάρχει η «ορθόδοξη» άποψη να ανακεφαλαιοποιηθεί η Αττικής από το ΤΧΣ και εν συνεχεία να τρέξει -μετά την παρέλευση μερικών μηνών- νέα διαγωνιστική διαδικασία για είσοδο στρατηγικού επενδυτή μέσω ΑΜΚ ή άλλων χρηματοπιστωτικών μέσων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v