Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Bank: Με αλλαγές και κλιμάκωση οι προτάσεις των δύο επενδυτών

Στην έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου της ΑΜΚ της τράπεζας προχώρησε χθες η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Attica Bank. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η απόφαση του ΤΧΣ.

Attica Bank: Με αλλαγές και κλιμάκωση οι προτάσεις των δύο επενδυτών

Τη στιγμή που το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ζυγίζει τις προτάσεις των δύο σχημάτων Ellington-ΤΜΕΔΕ και Bain-JC Flowers με στόχο να επιλέξει ποιος ιδιώτης επενδυτής θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου -αν και η διοίκηση της Attica Bank έχει προκρίνει προτιμητέο επενδυτή την πρώτη κοινοπραξία-, το διοικητικό συμβούλιο της Αttica Bank συνεδρίασε χθες με θέμα την έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου της ΑΜΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η διοίκηση της Αttica Bank ενέκρινε το Ενημερωτικό Δελτίο, το οποίο σήμερα θα κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Με τον τρόπο αυτό στέλνεται ένα έμμεσο σήμα στην ηγεσία του ΤΧΣ να επιταχύνει τη διαδικασία επιλογής του επενδυτικού σχήματος, ούτως ώστε η εξέλιξη αυτή να ενταχθεί στο Ενημερωτικό Δελτίο πριν την έγκρισή του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Κάτι που σημαίνει ότι τα χρονικά περιθώρια για την απόφαση του ΤΧΣ είναι περιορισμένα και δεν μπορούν να ξεπεράσουν την επόμενη εβδομάδα. Ενα στοιχείο που το Ταμείο γνωρίζει, εξού και πηγές του αναφέρουν ότι η όποια απόφαση θα έρθει μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Οι μονομάχοι

Οι παρουσιάσεις των προτάσεων τόσο του σχήματος Ellington-ΤΜΕΔΕ όσο και της κοινοπραξίας Bain-JC Flowers ολοκληρώθηκαν και η απόφαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα βγει, εκτός απρόοπτου, προς το τέλος της εβδομάδας.

Οι προτάσεις των δύο επενδυτικών σχημάτων έχουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αξιοσημείωτες αλλαγές σε σχέση με τις αρχικές, ωστόσο και οι δύο προτείνουν κλιμακωτή τοποθέτηση κεφαλαίων σε δύο στάδια: ένα τώρα (μέσω της ΑΜΚ) με κεφάλαια της τάξης των 20-25 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα μετά την αύξηση κεφαλαίου.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αttica Bank ύψους 240 εκατ. ευρώ κρίνεται ζωτικής σημασίας από τους επόπτες εντός και εκτός συνόρων και το ζήτημα πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αρνητικές παρενέργειες για την τράπεζα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατέχει μετά την κρατικοποίηση της Αttica Bank το 68% των μετοχών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v