Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη και αύξηση τζίρου στο εννεάμηνο για την Intertech

Τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας ανήλθαν σε 100.000 ευρώ, από ζημιές στο εννεάμηνο του 2020.

Κέρδη και αύξηση τζίρου στο εννεάμηνο για την Intertech

Στις 588.000 ευρώ ανήλθαν τα EBITDA της Intertech στο εννεάμηνο, καταγράφοντας μεγάλη άνοδο σε σχέση με πέρυσι, με τον τζίρο της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 16 εκατ. ευρώ, σημαντικά αυξημένος έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. 

Τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας ανήλθαν σε 100.000 ευρώ από ζημιές στο εννεάμηνο του 2020, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας μετά από σχετικό αίτημα της επ. Κεφαλαιαγοράς.  

Β. Μεταβολές στα Μεγέθη της Κατάστασης Οικονομικής Θέσης

Δεν επήλθαν σημαντικές μεταβολές στη δανειακή και κεφαλαιακή διάρθρωση της Εταιρείας κατά το Γ' τρίμηνο 2021, ούτε σημειώθηκαν ασυνήθιστες μεταβολές στο ύψος των μεγεθών της Κατάστασης Οικονομικής Θέσης.

Γ. Πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις από την ενεργειακή κρίση και από την Covid-19

Καθώς διανύουμε το Δ' Τρίμηνο του 2021, η παγκόσμια οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται  αντιμέτωπη με τις κρίσιμες δευτερογενείς επιπτώσεις της πανδημίας.

Ήδη οι πληθωριστικές πιέσεις και η ενεργειακή κρίση επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία της Eταιρείας. Λόγω της μειωμένης προσφοράς από τα εργοστάσια των προμηθευτών, καταγράφονται σημαντικές χρονικές καθυστερήσεις στην παραλαβή εμπορευμάτων, ελλείψεις ειδών, αύξηση του κόστους παραγωγής και μεταφοράς, με αποτέλεσμα τη συμπίεση του περιθωρίου κέρδους. Παρά τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, στο Γ' τρίμηνο η Εταιρεία διατήρησε τη θετική πορεία που ξεκίνησε από την αρχή της χρήσης 2021, επιτυγχάνοντας αύξηση πωλήσεων 19%, σε σχέση με το 9μηνο 2020.

Η Εταιρεία αντιμετωπίζει τις ελλείψεις και τις αυξήσεις των τιμών με άμεσες κινήσεις προσαρμογής, εφαρμόζοντας με ευελιξία όποιες εναλλακτικές κρίνονται καταλληλότερες. Η  μετακύλιση του αυξημένου κόστους στις τιμές πώλησης των εμπορευμάτων υλοποιείται σταδιακά και  θα προσδιοριστεί από την ελαστικότητα της ζήτησης στο προσεχές διάστημα. Παράλληλα, όπως έχει ήδη ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό με τις εταιρικές ανακοινώσεις, η ΙΝΤΕΡΤΕΚ Α.Ε. έχει επενδύσει σε νέες στρατηγικές συνεργασίες στον κλάδο της τηλεφωνίας και των λύσεων επικοινωνίας με τις Alcatel-Lucent S.A., Yeastar Information Technology Co., Ltd.

Για το τελευταίο τρίμηνο του 2021 η συνεχιζόμενη έλλειψη προϊόντων αναμένεται να επηρεάσει περαιτέρω τις συνθήκες της αγοράς και να συγκρατήσει τον ρυθμό αύξησης του κύκλου εργασιών (ενδεχομένως και την κερδοφορία της εταιρείας) και μάλιστα σε μία περίοδο που συνήθως υπάρχει αυξημένη ζήτηση, λόγω των προσφορών της Βlack Friday και της εορταστικής περιόδου του Δεκεμβρίου.

Η διοίκηση της Εταιρείας -λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω- εκτιμά ότι στο κλείσιμο της χρονιάς θα διατηρηθεί η αύξηση τζίρου σε σχέση με το 2020 (σε ποσοστό άνω του 16%) και θα επιτευχθεί ο στόχος πωλήσεων της Εταιρείας για τη χρήση 2021.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v