Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Hellenic Cables δεσμεύεται στη διεθνή πρωτοβουλία Science Based Targets

Η Εταιρεία δεσμεύεται να αναπτύξει επιστημονικούς στόχους σύμφωνα με το πρότυπο SBTi Net-Zero το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένες απαιτήσεις βραχυπρόθεσμου στόχου (5-10 έτη) σε συνδυασμό με απαιτήσεις μηδενικών εκπομπών άνθρακα το αργότερο μέχρι το 2050

Η Hellenic Cables δεσμεύεται στη διεθνή πρωτοβουλία Science Based Targets

 

Η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της Cenergy Holdings υπέβαλε τη δέσμευσή της στην πρωτοβουλία SBTi (Science Based Targets initiative). Η μετάβαση σε μία κλιματικά ουδέτερη οικονομία με μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050 αποτελεί προτεραιότητα για τις κοινωνίες και τις επιχειρήσεις παγκοσμίως.  

Η Hellenic Cables, ως ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς υποβρυχίων και χερσαίων καλωδίων, επιδιώκει να συμβαδίσει με αυτόν τον στόχο συμβάλλοντας σε μια εποχή μηδενικού άνθρακα. Η Εταιρεία δεσμεύεται να αναπτύξει επιστημονικούς στόχους σύμφωνα με το πρότυπο SBTi Net-Zero το οποίο δημοσιεύθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2021 και περιλαμβάνει συγκεκριμένες απαιτήσεις βραχυπρόθεσμου στόχου (5-10 έτη) σε συνδυασμό με απαιτήσεις μηδενικών εκπομπών άνθρακα το αργότερο μέχρι το 2050.

Η Hellenic Cables στοχεύει σε μία δραστική απεξάρτηση από τις εκπομπές άνθρακα και συγκεκριμένα για το Scope 1 και 2 κατά τουλάχιστον 4,2% και του Scope 3 κατά τουλάχιστον 2,5% κατά μέσο όρο ετησίως.  Οι στόχοι της ευθυγραμμίζονται με τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα σχετικά με τη συγκράτηση αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 1,5 °C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Ο κ. Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables, σχολίασε: «Η κλιματική αλλαγή αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για την εποχή μας.  Η σύγχρονη επιστήμη στέλνει μια σαφή προειδοποίηση, ότι πρέπει να περιορίσουμε σημαντικά την άνοδο της θερμοκρασίας για να αποφύγουμε τις καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.  Η Hellenic Cables, ως ένας από τους κορυφαίους παρόχους καλωδίων, δεσμεύεται να υποστηρίξει αποτελεσματικά την ενεργειακή μετάβαση του κλάδου για την επίτευξη ενός βιώσιμου μέλλοντος.  Η Εταιρεία στοχεύει παράλληλα να υιοθετήσει μία επιστημονική μέθοδο ποσοτικού προσδιορισμού και μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, που θα οδηγήσουν στην απεξάρτηση από τον άνθρακα.  Με αυτή της τη δέσμευση, αποδεικνύουμε στους συμμετόχους μας ότι είμαστε μία Εταιρεία «πρωτοπόρος», με ενεργό δράση στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.»

Η υποβολή της δέσμευσης της Hellenic Cables στο SBTi Net-Zero Standard αποτελεί το πρώτο βήμα.  Αμέσως μετά, η εταιρεία θα αναπτύξει και θα θέσει σαφείς στόχους για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα σύμφωνα με τα κριτήρια του SBTi, και θα τους υποβάλει για επίσημη επικύρωση από τον οργανισμό.

Η πρωτοβουλία SBTi βοηθά τις εταιρείες να θεσπίσουν επιστημονικούς στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και να μετατρέψουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες ώστε να εναρμονίζονται με την οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.  Το πλαίσιο της πρωτοβουλίας SBTi αποτελεί την πρώτη και μοναδική παγκοσμίως ολοκληρωμένη επιστημονική αξιολόγηση που ευθυγραμμίζει τους εταιρικούς στόχους για μηδενικές εκπομπές άνθρακα με τα κλιματικά δεδομένα.

Οι στόχοι που υιοθετούνται από εταιρείες για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) θεωρούνται «επιστημονικοί» εάν συνάδουν με αυτό που η σύγχρονη επιστήμη υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητο για την επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού – να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη αρκετά κάτω από 2°C σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα και να συνεχιστούν οι προσπάθειες για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης στους 1,5°C.  Η πρωτοβουλία SBTi είναι μια συνεργασία μεταξύ του Carbon Disclosure Project (CDP), του Παγκόσμιου Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Global Compact), του World Resources Institute (WRI) και του WWF (World Wide Fund for Nature ).  Για να μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία SBTi διαβάστε εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v