Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες εξαγορές ετοιμάζει το fund του Νίκου Καραμούζη

Το επενδυτικό fund με επικεφαλής τον Ν. Καραμούζη προγραμματίζει επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ το επόμενο διάστημα. Το παράδειγμα της Cordia και οι στόχοι για μεγέθυνση των εταιρειών του χαρτοφυλακίου.

Νέες εξαγορές ετοιμάζει το fund του Νίκου Καραμούζη

Ώριμες επενδύσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για το α’ τρίμηνο του 2022 το fund SMERemediumCap (SMERC) σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων, εξυπηρετώντας τη βασική του στρατηγική.

Το fund, με υπό διαχείριση κεφάλαια 143 εκατ. ευρώ, έχει ήδη προβεί σε δύο εξαγορές εταιρειών, όπως της Κrop Foods (εξαγωγές οπωροκηπευτικών) και εσχάτως της Cordia (πρώην ENGIE Hellas), η οποία δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες Facility Management.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό πρόεδρο του SMERemediumCap Νίκο Καραμούζη, η επενδυτική στρατηγική αφορά σε εξαγορές εταιρειών με κύκλο εργασιών της τάξης 10-80 εκατ. ευρώ, που ενώ διαθέτουν προοπτικές ανάπτυξης και εξωστρέφειας, υπολείπονται σε κεφάλαια και σε δανειακή πρόσβαση.

Κατά τον κ. Καραμούζη, πέραν της κεφαλαιακής ενίσχυσης, η τοποθέτηση του fund υποστηρίζει επίσης την ενίσχυση των αρχών εταιρικής διακυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, οι άμεσοι στόχοι για το 2022 περιλαμβάνουν εταιρείες σε κλάδους όπως η εμπορία και οι εξαγωγές τροφίμων (ρύζι και όσπρια), τα ξενοδοχεία, η φύλαξη κτιρίων, τα κτηνιατρικά προϊόντα, καθώς και περαιτέρω εξαγορές για την ανάδειξη της Cordia σε leader του κλάδου στην ελληνική αγορά.

Η Cordia δραστηριοποιείται σε μια κατακερματισμένη αγορά ύψους 1,3 δισ. ευρώ ενώ η ωρίμανση της αγοράς με την προσθήκη νέων μεγάλων έργων (Ελληνικό, περιφερειακά αεροδρόμια κ.α.) αναμένεται να φέρει διπλασιασμό του μεγέθους της.

Η Cordia παρέχει υπηρεσίες one stop shop σε όλο το φάσμα της αγοράς (TOTAL FACILITY MANAGEMENT) όπως τεχνική συντήρηση, ενεργειακές λύσεις και φωτοβολταϊκά έργα, ηλεκτροκίνηση, ΙοΤ λύσεις, καθαρισμός και φύλαξη κτιρίων κ.α. Διαθέτει πολυετή συνεργασία με μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις όπως η Vodafone και το ΚΠΙΣΝ.

Στην εταιρεία πραγματοποιήθηκε ήδη ΑΜΚ ύψους 2,7 εκατ. ευρώ για την είσοδο του SMERemediumCap, ωστόσο, έπονται και νέες επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ για την οργανική ανάπτυξη αλλά και την εξαγορά συμπληρωματικών εταιρειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v