Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ξενοδοχειακό deal για Παπαλέκα-Prodea

Τουριστικό συγκρότημα στην Πάρο απέκτησε η μικτή θυγατρική MVH των Παπαλέκα-Invel-Prodea. Η μερική αποεπένδυση της ΑΕΕΑΠ από τον κλάδο των luxury ξενοδοχειακών ακινήτων.

Νέο ξενοδοχειακό deal για Παπαλέκα-Prodea

Στην απόκτηση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Proto Paros προχώρησε η μικτή θυγατρική εταιρεία MVH, η οποία αποτελεί τον κοινό επενδυτικό βραχίονα της εισηγμένης Prodea Investments, της Invel Real Estate και του επιχειρηματία Γ. Παπαλέκα.

Πρόκειται για 4άστερο ξενοδοχείο στη Νάουσα της Πάρου (στις Κολυμπήθρες), δυναμικότητας 263 κλινών, το οποίο διαθέτει, εκτός από το κεντρικό συγκρότημα, μικρά αυτόνομα μπανγκαλόου και ιδιωτική μαρίνα σκαφών. Η πώληση ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν την εκπνοή του 2021, με τίμημα που ξεπερνά τα 55 εκατ. ευρώ προς τον ιδιώτη ιδιοκτήτη του ακινήτου και της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι η MVH διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της το The Landmark Nicosia στη Λευκωσία, καθώς και το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Parklane και το Park Tower (πύργος πολυτελών κατοικιών) στη Λεμεσό, ενώ εξειδικεύεται στη διαχείριση πολυτελών ξενοδοχειακών ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Η εταιρεία συστάθηκε τον περασμένο Απρίλιο, με την Prodea Investments να κατέχει το 45%, ωστόσο πρόσφατα η εισηγμένη ΑΕΕΑΠ μείωσε το ποσοστό της στο 25% και στο μετοχικό κεφάλαιο της MVH εισήλθε με ποσοστό 12,5% νέος στρατηγικός μέτοχος, η κυπριακή εταιρεία Ascetico Ltd. Παράλληλα, οι υφιστάμενοι μέτοχοι, δηλαδή η Invel Real Estate (μέσω της Flowpulse), αύξησε την αρχική συμμετοχή της από 10% στο 20%, ενώ ο επιχειρηματίας Γ. Παπαλέκας (μέσω της εταιρεία Papabull) αύξησε το ποσοστό από 40% σε 42,5% και καθίσταται ο μεγαλύτερος μέτοχος του εν λόγω επενδυτικού σχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εισηγμένης έκρινε πως ο στρατηγικός προσανατολισμός της MVH στο πολυτελές ξενοδοχειακό προϊόν δεν αποτελεί μέρος του core business της σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο. Υπό αυτό το πρίσμα, αποφάσισε τη μερική ρευστοποίηση της θέσης της, ωστόσο κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν προτίθεται να μειώσει περαιτέρω τη συμμετοχή της.

Σε ό,τι αφορά το επενδυτικό πρόγραμμα της Prodea, αυτό συνεχίζεται έχοντας στο επίκεντρο, αφενός, περαιτέρω επενδύσεις στον τομέα των ξενοδοχειακών ακινήτων (κυρίως ξενοδοχεία πόλεων) και αφετέρου, τις αναπτύξεις γραφειακών χώρων, logistics center και εσχάτως οικιστικών ακινήτων. Ο κύριος όγκος του επενδυτικού της προγράμματος ύψους 400 εκατ. ευρώ έχει συμβασιοποιηθεί, ωστόσο, η εταιρεία συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση επενδύσεων περί των 100 εκατ. ευρώ, με πλέον πρόσφατη την αγορά οικοπέδων της Yalco στα Οινόφυτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v