Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα σχέδια της Premia Properties για το νέο ομόλογο των 100 εκατ. ευρώ

Αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού με την έκδοση του νέου ομολογιακού δανείου προγραμματίζει η εταιρεία. Το χαρτοφυλάκιο των 16 επενδυτικών ακινήτων και οι νέες προσθήκες στο δ’ τρίμηνο του 2021.

Τα σχέδια της Premia Properties για το νέο ομόλογο των 100 εκατ. ευρώ

Στην αποπληρωμή δανεισμού, αλλά και στην εξυπηρέτηση του επενδυτικού πλάνου της προσεχούς διετίας θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια που επιδιώκει να αντλήσει η Premia Properties μέσω του κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ, η δημόσια εγγραφή για το οποίο ξεκινά την προσεχή Τετάρτη 19 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, μετά την αφαίρεση των εξόδων της έκδοσης, η εταιρεία με βάση το ενημερωτικό δελτίο που δημοσιοποίησε χθες, σκοπεύει εντός διμήνου να προχωρήσει στην πλήρη αποπληρωμή προηγούμενου ομολογιακού δανείου που εκδόθηκε σχεδόν ένα χρόνο πριν (Δεκέμβριος 2020). Στις αρχές Ιανουαρίου του 2022, η οφειλή της Premia ήταν 39,3 εκατ. ευρώ.

Εκτός από 3 εκατ. ευρώ που θα δεσμευθούν ως κεφάλαιο κίνησης της εταιρείας τα υπόλοιπα 53,9 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε ορίζοντα διετίας από την έκδοση για επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία και κυρίως τους κλάδους ενδιαφέροντος της που είναι αφενός τα ακίνητα logistics και τα εμπορικά ακίνητα μεγάλου εμβαδού (big boxes), αλλά και οι κατοικίες κοινωνικού χαρακτήρα ή ο υποκλάδος των serviced apartments, όπου εσχάτως πραγματοποίησε τις πρώτες επενδυτικές κινήσεις.

Η Premia Properties, η οποία έχει ήδη αιτηθεί τη μετατροπή της σε ΑΕΕΑΠ, προκειμένου να καρπώθει τα οφέλη του θεσμικού και φορολογικού πλαισίου που αφορά στις συγκεκριμένες επενδυτικές εταιρείες, έχει διανύσει μια διετία απανωτών αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου (με μετρητά και εισφορά σε είδος), δημιουργώντας μια κρίσιμη μάζα επενδυτικών ακινήτων.

Με βάση τα στοιχεία του εννεαμήνου 2021 η εταιρεία διέθετε χαρτοφυλάκιο 16 ακινήτων συνολικής εύλογης αξίας 131,566 εκατ.ευρώ, εκ των οποίων τα εννέα είναι μισθωμένα. Επιπλέον, στο δ' τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς η εταιρεία ολοκλήρωσε την εξαγορά αυτοτελούς ακινήτου εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων (serviced apartments), στον Άγιο Διονύσιο Πειραιά από την Dimand, μέσω απόκτησης του 100% των μετοχών των εταιρειών Zonas και Top Realty, ιδιοκτητριών του ακινήτου.

Επίσης μέσω της θυγατρικής εταιρείας JPA, η Premia δραστηριοποιείται στον κλάδο της διαχείρισης σχολικών μονάδων μέσω της Σύμβασης ΣΔΙΤ (Partnership Agreement) μεταξύ της JPA με την ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε., με την οποία η πρώτη έχει αναλάβει τη λειτουργία και συντήρηση 10 σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια Αττικής για 25 έτη (έως το 2041).

Επίσης πριν την εκπνοή του 2021 η εταιρεία ανακοίνωσε την υπογραφή προσυμφώνου για την εξαγορά ακινήτου στην Παιανία, όπου προορίζεται να δημιουργηθεί πάρκο βιοτεχνολογίας εμβαδού 23.000 τ.μ.

Επιπλέον, στις 21 Δεκεμβρίου η Premia Properties υπέγραψε δύο προσύμφωνα για την απόκτηση του συνόλου των οριζοντίων ιδιοκτησιών δύο πολυκατοικιών κείμενων στην Κυψέλη του δήμου Αθηναίων και στην Πάτρα, αντιστοίχως, τα οποία χρησιμοποιούνται ως φοιτητικές εστίες. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, τα οριστικά αγοραπωλητήρια συμβόλαια θα υπογραφούν το αργότερο έως την 31.03.2022, με δυνατότητα της εταιρείας να παρατείνει μονομερώς την προθεσμία μέχρι την 30.04.2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v