Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CNL Capital: Προς νέες ομολογιακές εκδόσεις λόγω υψηλής ζήτησης

Θεωρείται πολύ πιθανόν η εταιρεία να προχωρήσει φέτος και σε μία τουλάχιστον ακόμη ομολογιακή έκδοση, προκειμένου να διευρύνει τον όγκο των εργασιών της και την κερδοφορία της.

CNL Capital: Προς νέες ομολογιακές εκδόσεις λόγω υψηλής ζήτησης

Σε μία ή περισσότερες νέες ομολογιακές εκδόσεις αναμένεται να προχωρήσει η CNL Capital μέσα στο 2022, προκειμένου να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση εταιρειών που αναζητούν χρηματοδότηση.

Ενδεικτικό είναι το στοιχείο ότι ενώ στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021 η εισηγμένη διέθετε θετικό καθαρό ταμείο άνω του 1,5 εκατ. ευρώ, στο τέλος της χρονιάς αυτό περίπου μηδενίστηκε, κυρίως εξαιτίας των νέων εργασιών που αναλήφθηκαν μέσα στο δεύτερο μισό του έτους.

Έτσι, μέσα στον Ιανουάριο, η CNL Capital ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση έκδοσης ομολόγου διετούς διάρκειας και ύψους 450 χιλ. ευρώ (το επιτόκιο της οποίας κινήθηκε κοντά στα επίπεδα των προηγούμενων εκδόσεων της εισηγμένης), προκειμένου να διευρύνει τον όγκο των εργασιών της χρηματοδοτώντας και άλλες εγχώριες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τις μέχρι τώρα κλεισμένες δουλειές και τις υπάρχουσες σχετικές διαπραγματεύσεις, οι 450 χιλ. ευρώ που αντλήθηκαν από την ομολογιακή έκδοση θα διατεθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα με όρους που να οδηγούν σε ένα ικανοποιητικό περιθώριο κέρδους.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, θεωρείται πολύ πιθανόν η CNL Capital να προχωρήσει φέτος και σε μία τουλάχιστον ακόμη ομολογιακή έκδοση, προκειμένου να διευρύνει τον όγκο των εργασιών της και την κερδοφορία της.

Το 2021 έκλεισε για την CNL Capital με σημαντική κερδοφορία (επιβεβαιώνοντας την πορεία του εννεαμήνου, διάστημα κατά το οποίο σημείωσε έσοδα 660 χιλ. ευρώ και κέρδη 294 χιλ. ευρώ), με την εταιρεία να έχει ήδη προβεί στη διανομή προμερίσματος ύψους 0,15 ευρώ ανά μετοχή.

Στα αξιοσημείωτα γεγονότα του 2021 ήταν και η στρατηγική συνεργασία της CNL Capital με τον όμιλο Qualco, μέρος της οποίας ήταν η απόκτηση από την πλευρά της Qualco μετοχικής συμμετοχής στη CNL AEODEE εταιρεία διαχειρίστρια της εισηγμένης, που έχει διαφορετική μετοχική σύνθεση με αυτή.

Τέλος, η εισηγμένη έχει αποφασίσει και υλοποιεί πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v