Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βλέπει» διψήφιο growth το 2022 η Profile

Ο κύκλος εργασιών του 2021 κινήθηκε εντός των στόχων που είχε θέσει η διοίκηση και κυμάνθηκε κοντά στα 20 εκατ. ευρώ. Οι τρεις παράγοντες που μπορούν να φέρουν διψήφια αύξηση τζίρου το 2022.

«Βλέπει» διψήφιο growth το 2022 η Profile

Την επίτευξη διψήφιου ποσοστού ανάπτυξης έχει ως φετινό στόχο η διοίκηση της Profile, μετά την σαφώς ικανοποιητική πορεία της κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση.

Με βάση τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, ο κύκλος εργασιών του 2021 κινήθηκε εντός των στόχων που είχε θέσει η διοίκηση και κυμάνθηκε κοντά στα 20 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 15 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρονιάς. Άλλωστε, στο εννεάμηνο η εισηγμένη είχε εμφανίσει αύξηση εσόδων από τα 9,7 στα 12,8 εκατ. ευρώ και καθαρών κερδών από τα 300 χιλ. στο ένα εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η χρονιά έκλεισε με θετικό καθαρό ταμείο (διαθέσιμα μείον σύνολο δανειακών υποχρεώσεων) που κυμαίνεται μεταξύ των οκτώ και των εννέα εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι αποπληρώθηκε στο σύνολό του το τίμημα της περυσινής εξαγοράς της σουηδικής Centevo, η οποία δραστηριοποιείται στο ευρύτερο σκανδιναβικό χώρο και έχει ικανοποιήσει μέχρι σήμερα για την πορεία της το management της Prοfile.

Σε ό,τι αφορά τη φετινή πορεία της εισηγμένης, η διοίκηση της εταιρείας έχει θέσει ως στόχο τη διψήφια ποσοστιαία αύξηση του κύκλου εργασιών της, βασιζόμενη κυρίως:

  • Πρώτον, στο υψηλό ποσοστό των επαναλαμβανόμενων εσόδων της (αντιστοιχούν περίπου στο 65% έως 68% αυτών της προηγούμενης χρήσης), λόγω εργασιών που αφορούν συμβόλαια του παρελθόντος (συντήρηση-υποστήριξη). Έτσι, έσοδα της τάξεως των 13 ή και παραπάνω εκατ. ευρώ θα μπορούσε κάποιος να εκτιμήσει ότι είναι ήδη εξασφαλισμένα για τη φετινή χρονιά.
  • Δεύτερον, στο γεγονός ότι μια σειρά έργων (γύρω στα δέκα) που αφορούν τον τομέα του fintech (χρηματοοικονομικός κλάδος) βρίσκονται σε ώριμο σημείο δρομολόγησής τους και
  • τρίτον, σε συμβάσεις του δημοσίου, από το δεύτερο εξάμηνο του έτους και μετά, καθώς η Prοfile διεκδικεί δουλειές από διάφορα υπουργεία, όπως αυτά της Παιδείας, των Οικονομικών, του Τουρισμού, της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Μετανάστευσης, της Δικαιοσύνης, των Εσωτερικών και της Εργασίας.

Παράλληλα, μέσα στο 2022 θα συνεχιστούν οι επενδύσεις στο μέτωπο της έρευνας και της ανάπτυξης, καθώς και οι προσπάθειες για εντοπισμό και εξαγορά εταιρειών που εξυπηρετούν τη στρατηγική ανάπτυξη της Prοfile, χωρίς ωστόσο αυτή τη στιγμή η εισηγμένη να βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση μιας τέτοιας κίνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v