Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι προτείνουν οι εταιρείες φωτοβολταϊκών για τον Κλιματικό Νόμο

Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου θεσπίζεται πλαίσιο για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τον σταδιακό μετριασμό των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας, έως το 2050.

Τι προτείνουν οι εταιρείες φωτοβολταϊκών για τον Κλιματικό Νόμο

Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τον Εθνικό Κλιματικό Νόμο, ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) κατέθεσε τις προτάσεις του.

Μεταξύ άλλων,

  • Προτείνεται να γίνει ρητή αναφορά και σύνδεση με το ΕΣΕΚ, όπου θα ενσωματωθούν συγκεκριμένοι, νομικά δεσμευτικά στόχοι και μέτρα σε μια σειρά τομείς.
  • Προτείνεται η απανθρακοποίηση όλων των κτιρίων στην ΕΕ έως το 2050, άρα η απομάκρυνσή τους από τη χρήση ορυκτών καυσίμων.
  • Προκειμένου να καλυφθεί το επιπλέον αρχικό κόστος που συνεπάγεται η υποχρεωτική εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος (ή και ενός συστήματος αποθήκευσης ενέργειας) -βλέπε άρθρο 14- και παρόλο που τα συστήματα αυτά οδηγούν σε χαμηλότερους λογαριασμούς ρεύματος και μακροπρόθεσμα αποσβένονται και αποτελούν κερδοφόρες επενδύσεις, προτείνουμε το ένα σχήμα ενίσχυσης που ήδη εφαρμόζεται με επιτυχία στην Ιταλία.

** Δείτε αναλυτικά όλες τις προτάσεις του ΣΕΦ στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v