Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη αισιοδοξία Κυριακούλη για το 2022

Πώς βλέπει η εισηγμένη εταιρεία σκαφών αναψυχής τη χρονιά μετά από μια διετία ισχνών αγελάδων. Η αυξημένη διάθεση για τουρισμό και οι κίνδυνοι που προέρχονται από το υγειονομικό και το πολιτικό μέτωπο.

Συγκρατημένη αισιοδοξία Κυριακούλη για το 2022

Τη συγκρατημένη αισιοδοξία τους για τη φετινή πορεία της Κυριακούλης Μεσογειακές Κρουαζιέρες Ναυτιλιακή εκφράζουν κύκλοι προκείμενοι στην εισηγμένη εταιρεία, μιλώντας στο Euro2day.gr.

«Το 2021 εξελίχθηκε καλύτερα από την προηγούμενη χρήση, αλλά αυτό δεν λέει πολλά πράγματα, με δεδομένο ότι η βάση σύγκρισης του 2020 είναι ιδιαίτερα χαμηλή, επηρεασμένη από την πανδημία και τα σκληρά περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί τη χρονιά εκείνη» αναφέρουν χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας:

«Για φέτος είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Διαισθανόμαστε ότι μετά από δύο χρόνια σημαντικών περιοριστικών μέτρων, οι άνθρωποι νοιώθουν πιεσμένοι και έχουν αυξημένη ανάγκη για τουρισμό και για χρήση σκαφών αναψυχής. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι μέσα στη διετία 2022-2023 θα επιστρέψουμε στις επιδόσεις του 2019. Από την άλλη πλευρά, όλοι γνωρίζουμε το πόσο δύσκολες είναι οι προβλέψεις στον τουρισμό και το πόσο ευμετάβλητη είναι η σχετική δραστηριότητα απέναντι σε σειρά ενδεχόμενων εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στο ευρύτερο περιβάλλον».

Ένας από τους παράγοντες αβεβαιότητας είναι προφανώς οι εξελίξεις στο υγειονομικό μέτωπο και το ενδεχόμενο νέων μεταλλάξεων που θα οδηγήσουν σε σκληρά μέτρα και σε περιορισμό των μετακινήσεων.

Πέραν αυτού, κύκλοι της τουριστικής αγοράς σχολιάζοντας το συγκεκριμένο ζήτημα, εκτιμούν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι περιορισμοί που τίθενται δεν έχουν μόνο υγειονομικά, αλλά και πολιτικά χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ενδεικτικά πως η περυσινή κίνηση της Μεγάλης Βρετανίας να αποτρέψει ουσιαστικά την έξοδο των Άγγλων μέχρι τα μέσα Ιουλίου σχετιζόταν και με τις σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, πιθανές αρνητικές έμμεσες επιπτώσεις να προκύψουν φέτος στο μέτωπο της ροής των Ρώσων τουριστών, αν δεν χαλαρώσουν τα πράγματα στο ρωσο-ουκρανικό ζήτημα.

Σε ότι αφορά τώρα την εισηγμένη εταιρεία, στο εννεάμηνο του 2021 η Κυριακούλης επέστρεψε σε θετική λειτουργική κερδοφορία (EBITDA +969 χιλ. ευρώ έναντι -1,896 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2020) και σημείωσε καθαρό αποτέλεσμα -617 χιλ. έναντι -3,338 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η Κυριακούλης συνεχίζει να προσβλέπει στη δραστηριότητα της διαχείρισης μαρίνων που θα δοθούν προς ιδιωτικοποίηση, εξετάζοντας τις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες μπορεί να δημιουργήσει βάση εξυπηρέτησης σκαφών για τη δική της δραστηριότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v