Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κληρώνει σήμερα για τα τρία ακίνητα-φιλέτα στο Μαρούσι

Τρεις πλειοδότες και αθροιστικό τίμημα άνω των 120 εκατ. ευρώ για τα κτίρια γραφείων που ρευστοποιεί μέσω της διαδικασίας ελεύθερης εκποίησης η doValue. 

Κληρώνει σήμερα για τα τρία ακίνητα-φιλέτα στο Μαρούσι

Σήμερα συζητείται στο αρμόδιο δικαστήριο η ρευστοποίηση των τριών ακινήτων -γραφειακών χώρων εν προκειμένω- με επισπεύδουσα την doValue, μέσω της διαδικασίας ελεύθερης εκποίησης. Πρόκειται για διαδικασία που προβλέπει τη σύμφωνη γνώμη του οφειλέτη για την ανάδειξη πλειοδότη, παρουσία του πιστωτή, την οποία θα επικυρώσει με δικαστική απόφαση το Πρωτοδικείο Αθηνών, πιθανότατα εντός διμήνου. 

Υπενθυμίζεται πως τα τρία ακίνητα ανήκουν στον επιχειρηματία Λουκά Έλληνα, τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του το 2011 από την εταιρεία Ektasis Development του Παναγιώτη Ευθυμίου και αντικρίζουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο του επιχειρηματία, το οποίο βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της doValue.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικρατούσες προσφορές προέρχονται από δύο εισηγμένες ΑΕΕΑΠ και μια εταιρεία που ιδιοχρησιμοποιεί το ακίνητο, γεγονός που προοιωνίζεται την ανάδειξη τριών πλειοδοτών για τους εν λόγω γραφειακούς χώρους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το αθροιστικό τίμημα για τα εν λόγω ακίνητα ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ, όταν η συνολική αποτίμηση των τριών ακινήτων υπερβαίνει τα 90 εκατ. ευρώ και αποτέλεσε την τιμή εκκίνησης που έθεσε η doValue κατά την πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Σημειώνεται πως τα ακίνητα είναι ήδη εκμισθωμένα στην EY, στα ΕΛΠΕ και στις εταιρείες Φουρλής και Bayern, με συμβόλαια μίσθωσης που κρίνονται χαμηλά σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές στην αγορά γραφείων. 

Ειδικότερα πρόκειται για: 

  • Τριώροφο κτίριο με τρία υπόγεια, συνολικού εμβαδού 30.000 τ.μ., επί των οδών Χειμάρρας και Γραβιάς, στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία των Ελληνικών Πετρελαίων.
  • Κτίριο επιφανείας 13.500 τ.μ. (συμπεριλαμβάνονται χώροι στάθμευσης κ.λπ.) επί της οδού Χειμάρρας, στο οποίο στεγάζεται η Ernst&Young.
  • Κτίριο, συνολικού εμβαδού 14.000 τ.μ., το οποίο στεγάζει τα γραφεία της Fourlis και της Bayer, επί της οδού Σωρού.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον που συγκέντρωσε δε η εν λόγω διαδικασία ρευστοποίησης σχετίζεται -σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς- με το γεγονός του ότι ο πλειοδότης-νέος ιδιοκτήτης των ακινήτων έχει εκ του νόμου δικαίωμα διαπραγμάτευσης νέου μισθωτήριου συμβολαίου και άρα προσαρμογής του εσόδου σε υψηλότερο επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v