Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η WIND με το kids@safety φέρνει το Μουσείο Μπενάκη στους μαθητές της Ανάφης

Ψηφιακή ξενάγηση στην επετειακή έκθεση «1821 Πριν και Μετά» του Μουσείου Μπενάκη. Στο επίκεντρο της η καθημερινή ζωή, το εκπαιδευτικό σύστημα και οι ήρωες της εποχής.

Η WIND με το kids@safety φέρνει το Μουσείο Μπενάκη στους μαθητές της Ανάφης

Διαδικτυακή παρουσίαση στους μαθητές του νησιού της Ανάφης στην επετειακή έκθεση «1821 Πριν και Μετά», διοργάνωσαν η WIND Ελλάς και το Μουσείο Μπενάκη με αφορμή την 25η Μαρτίου. Είναι η δεύτερη δράση που πραγματοποιεί η WIND στο νησί της Ανάφης, στο πλαίσιο του kids@safety, πλατφόρμας που προετοιμάζει τους ψηφιακούς πολίτες του αύριο, σύμφωνα με σχετική εταιρική ανακοίνωση.

Οι μαθητές «βίωσαν» τις δυνατότητες της συνδεσιμότητας και της τεχνολογίας κάνοντας μια εικονική «εκδρομή» και αποκτώντας πρόσβαση σε μια εμπειρία τέχνης και ιστορίας από το νησί τους. Συγκεκριμένα,  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή παρουσίαση της μεγάλης έκθεσης «1821 Πριν και Μετά», που συνδιοργανώθηκε από το Μουσείο Μπενάκη, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank το 2021 με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η παρουσίαση της έκθεσης πραγματοποιήθηκε από τους επιμελητές της, ιστορικούς Τάσο Σακελλαρόπουλο, υπεύθυνο των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, και Μαρία Δημητριάδου, υπεύθυνη των συλλογών των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, αντίστοιχα.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν εικονικά σε διάφορες πτυχές 100 χρόνων Ιστορίας (1770–1870) και να γνωρίσουν σπουδαίες στιγμές του Αγώνα και αθέατες όψεις της νεότερης ελληνικής ιστορίας μέσα από μια ειδικά προσαρμοσμένη διαδραστική αφήγηση. Οι επιμελητές της έκθεσης στην περιήγηση αυτή εστίασαν σε τομείς όπως η καθημερινή ζωή, το εκπαιδευτικό σύστημα και οι ήρωες της εποχής.

«Με στόχο να προετοιμάσουμε τους ψηφιακούς πολίτες του αύριο οφείλουμε να τους δείχνουμε τις ανεξάντλητες δυνατότητες της τεχνολογίας. Οι «εικονικές εκδρομές», όπως αυτή που διοργανώσαμε με το Μουσείο Μπενάκη στην Ανάφη, είναι ένας νέος τρόπος για να αποκτήσουν πρόσβαση παιδιά αλλά και κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών σε συμπληρωματική εκπαίδευση και ερεθίσματα. Τα δίκτυα νέας γενιάς στηρίζουν δράσεις που «ταξιδεύουν εκτός τειχών» και είναι προσβάσιμες παντού και από όλους.», δήλωσε ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Επικοινωνίας της WIND Ελλάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v