Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CPI: Αύξηση 33% στα καθαρά κέρδη το 6μηνο

"Τα αποτελέσματά μας στο 9μηνο θα είναι καλά, προχωράμε κανονικά στο επενδυτικό μας πλάνο για περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και είμαι αισιόδοξος ότι θα κλείσουμε την χρονιά ανοδικά", σημείωσε ο CEO της εταιρείας, Aρης Παπαθάνος.

CPI: Αύξηση 33% στα καθαρά κέρδη το 6μηνο

Αύξηση παρουσίασαν τα μεγέθη της εταιρείας κατά το 1ο 6μηνο της χρήσης 1/7/2021 – 31/12/2021, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας (EBITDA) ανήλθε σε 526 χιλ. ευρώ, έναντι 398 χιλ.ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο παρουσιάζοντας αύξηση 32%. Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων τετραπλασιάστηκαν στα 162 χιλ. ευρώ έναντι 41 χιλ.ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Τα έσοδα σε επίπεδο 6μήνου παρουσίασαν μικρή αύξηση 2% και διαμορφώθηκαν σε 9,08 εκατ. ευρώ έναντι 8,88 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους παρουσίασαν άνοδο 33% και διαμορφώθηκαν στα 123 χιλ. ευρώ έναντι 93 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CPI Aρης Παπαθάνος, ανέφερε: “Είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία μας το πρώτο 6μηνο όπου καταφέραμε να αυξήσουμε την κερδοφορία της εταιρείας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια πολύ λυπηρή εξέλιξη ανθρωπιστικά και ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα, φυσικά επηρεάζει παράλληλα και την αγορά. Σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που υπάρχουν στην εφοδιαστική αλυσίδα, τις ανατιμήσεις ενέργειας και τις ανατιμήσεις προϊόντων καλούμαστε να σχεδιάσουμε την πορεία μας σε αντίξοες συνθήκες. Τα αποτελέσματά μας στο 9μηνο θα είναι καλά, προχωράμε κανονικά στο επενδυτικό μας πλάνο για περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και είμαι αισιόδοξος ότι θα κλείσουμε την χρονιά ανοδικά".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v