Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπεδος: Υπεγράφη η σύμβαση για τη Μαρίνα Ζέας

Την υπογραφή της σύμβασης για τη Μαρίνα της Ζέας, μεταξύ της ΕΤΑ και της κοινοπραξίας ”Μαρίνα Ζέας” που αφορά στην εκμετάλλευση της μαρίνας για 40 έτη, ανακοίνωσε η Εμπεδος, η οποία συμμετέχει στη κοινοπραξία.

Εμπεδος: Υπεγράφη η σύμβαση για τη Μαρίνα Ζέας
Στις 23 Δεκεμβρίου 2002 υπεγράφη η σύμβαση για τη Μαρίνα της Ζέας, μεταξύ της εταιρίας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα και της κοινοπραξίας ”Μαρίνα Ζέας – Μίσθωση και Εκμετάλλευση Τουριστικού Λιμένα Ζέας”, στην οποία εκτός από την Εμπεδο συμμετέχουν και οι εταιρίες Προμηθέας GAS, Κυριακούλης, Εμπορική Ακίνητης Περιουσίας και Αθηνά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η σύμβαση αφορά την εκτέλεση λιμενικών έργων μεγιστοποίησης της χωρητικότητας της μαρίνας από 566 σήμερα σε 667 σκάφη, την αναβάθμιση των χερσαίων χώρων και χρήσεων σε υψηλό επίπεδο λειτουργικότητας, ασφάλειας και αισθητικής καθώς και την βελτίωση, ανάδειξη και συμπλήρωση των κτιρίων και την διαμόρφωση του χερσαίου χώρου.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2004 και η εταιρία Μαρίνα Ζέας, αναλαμβάνει την εκμετάλλευση της μαρίνας για 40 έτη από την υπογραφή της σύμβασης.

Το συνολικό ύψος της οικονομικής προσφοράς της ”Μαρίνα Ζέας” προς την ΕΤΑ είναι της τάξεως των 16,6 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει το εφ’ άπαξ καταβλητέο χρηματικό αντάλλαγμα και την παρούσα αξία των εγγυημένων ετησίων μισθωμάτων των 40 ετών.

Με την υπογραφή της σύμβασης αυτής, η εταιρία Εμπεδος, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση της, εδραιώνει την παρουσία της στον τομέα ανάπτυξης και διαχείρισης Μαρινών δημιουργώντας ένα δίκτυο μαρινών, δεδομένου οτι ήδη μετέχει στην εκμετάλλευση και διαχείριση της Μαρίνας Γουβιών στην Κέρκυρα, όπου αύξησε το ποσοστό συμμετοχής της απο 33.3% σε 50% και της Μαρίνας Λευκάδας, όπου συμμετέχει με ποσοστό 50%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v