Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε νέο κύκλο χρηματοδότησης η startup Cyclopt

Η ελληνική νεοφυής εταιρεία ξεκίνησε το 2017 ως spin-off του ΑΠΘ. Παρέχει καινοτόμες λύσεις software, έχοντας εξελιχθεί σε κορυφαίο συνεργάτη εταιρειών λογισμικού. Τι αποκάλυψαν οι συνιδρυτές της startup Μιχάλης Παπαμιχαήλ και Ανδρέας Συμεωνίδης.

Κοντά σε νέο κύκλο χρηματοδότησης η startup Cyclopt

Η ελληνική startup έχοντας ανοίξει ήδη τα φτερά της εντός και εκτός Ελλάδαςμπαίνει στα ραντάρ των επενδυτών, διπλασιάζει το προσωπικό της και μεθοδεύει διεθνή ανάπτυξη, ενώ όπως αποκαλύφθηκε από τους ιδρυτές της είναι πολύ κοντά σε νέο κύκλο χρηματοδότησης.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης η  διοίκηση της Cyclopt αναφέρθηκε στα πρώτα βήματά της από το 2017 ως spin-off του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους, που ασχολούνται με το software, να αναπτύξουν καλύτερο λογισμικό μειώνοντας, ταυτόχρονα, τα κόστη ανάπτυξης και συντήρησης. Η εταιρεία που πολύ γρήγορα κέρδισε την αγορά αποκάλυψε νέα σχέδια για το 2022.

Οι συνιδρυτές της startup, Μιχάλης Παπαμιχαήλ και Ανδρέας Συμεωνίδης  αποκάλυψαν ότι το 2022 στοχεύουν σε περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της επί ελληνικού, αλλά και διεθνούς εδάφους. Στη διεθνή αγορά η ελληνική startup, που το 2021 απέκτησε παρουσία σε Κύπρο, Ελβετία και Ολλανδία, στοχεύει σε αγορές, όπως αυτές της Μ. Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και του Βελγίου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και αγορές με έντονη παρουσία εταιρειών πληροφορικής, όπως αυτές των Βαλκανίων (Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία).

Οι συνιδρυτές της startup,  δημιούργησαν μια πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα, που πρακτικά βοηθά τις εταιρείες λογισμικού να αναπτύσσουν και να διατηρούν προϊόντα λογισμικού υψηλής ποιότητας ευκολότερα, ταχύτερα και αποδοτικότερα, αυξάνοντας την προστιθέμενη αξία τους.

Εταιρείες όπως οι APIFON, leader στην Ελλάδα στο χώρο του business messaging, NET2GRID, από τον χώρο της αγοράς ενέργειας με παρουσία σε Ελλάδα και Ολλανδία, GWF με έδρα την Ελβετία και παραρτήματα στην Ευρώπη, FINLOUP, startup από τον χώρο του Finance, εμπιστεύονται την ελληνική startup.

Παράλληλα οι καινοτόμες λύσεις της Cyclopt στον τομέα της ποιότητας λογισμικού Quality as a Service (μοντέλο SaaS) κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές που αυξάνουν την αξία της εταιρείας.

Η ελληνική startup  2021 κατά τη διάρκεια της πανδημίας  ενίσχυσε τα βασικά της οικονομικά μεγέθη διπλασίασε το ανθρώπινο δυναμικό, που ξεπερνά τα 10 άτομα.

Παράλληλα το 2021 η Cyclopt έγινε η πρώτη εταιρεία στην οποία επένδυσε το TECS Capital Fund, το πρώτο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Venture Capital Fund), που έχει περιοχή αναφοράς τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα

Η ομάδα της Cyclopt, απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται -άμεσα ή έμμεσα- στην ανάπτυξη λογισμικού. Το να γνωρίζεις κατά πόσο ένα προϊόν λογισμικού εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές ποιότητας που έχουν τεθεί, σε συνδυασμό με το να ξέρεις ποιος κάνει τι και πότε κατά τη διαδικασία ανάπτυξης έργων λογισμικού είναι πλέον μόλις ένα κλικ μακριά και διαθέσιμο 24/7 online χάρη στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Cyclopt,

Βασιζόμενη στο ISO 25010 και με εργαλείο τα μοντέλα μηχανικής μάθησης, στόχος της Cyclopt είναι να παρέχει μια συνολική και ιεραρχική μεθοδολογία αποτίμησης ποιότητας με data-driven λογική, που επιτρέπει στους πελάτες να αναπτύσσουν καλύτερο λογισμικό μειώνοντας την «κάτω γραμμή» στα κόστη ανάπτυξης και συντήρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v