Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Είσοδο στα smart cities αναγγέλλει η Mytilineos

Η εταιρεία δημιουργεί την πλατφόρμα Smart Cities που απευθύνεται σε πόλεις, κοινότητες και οικισμούς. Ποιες καινοτόμες υπηρεσίες θα προσφέρονται, ποιες τεχνολογίες θα χρησιμοποιηθούν. Ξεκίνημα από τα Ασπρα Σπίτα στη Βοιωτία.

Είσοδο στα smart cities αναγγέλλει η Mytilineos

Στο πλαίσιο του Forum των Δελφών, η Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας & Στρατηγικής Marketing της MYTILINEOS, Βίβιαν Μπουζάλη παρουσίασε μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία και μίλησε για τις ανεξάντλητες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κάνοντας την αρχή από τα Άσπρα Σπίτια στη Παραλία Διστόμου, το «σπίτι» των εργαζομένων του ιστορικού εργοστασίου Αλουμίνιον της Ελλάδος του Τομέα Μεταλλουργίας.

Πρακτικά η η MYTILINEOS δημιουργεί μια νέα πλατφόρμα για έξυπνες πόλεις, την πλατφόρμα, Smart Cities. Με καινοτόμες υπηρεσίες, εφαρμογές, πρωτοποριακά εργαλεία και προϊόντα που απευθύνονται σε πόλεις, κοινότητες, οικισμούς, ακόμα και μεγάλους οργανισμούς που επιδιώκουν να δημιουργήσουν βιώσιμες, «έξυπνες» κοινωνίες, όπου η καθημερινότητα των πολιτών και των κατοίκων θα είναι πιο εύκολη και βιώσιμη.

Με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και cutting edge τεχνολογιών δημιουργούνται βιώσιμες και «έξυπνες» κοινωνίες με απεριόριστες δυνατότητες προς όφελος των πολιτών. Πόλεις με φιλικές υπηρεσίες που δίνουν εύκολα λύσεις, αλληλεπιδρούν σε όλα τα επίπεδα, προσφέρουν ευκαιρίες, μειώνουν κόστη, σέβονται το περιβάλλον, αλλά πάνω από όλα παραμένουν ανθρώπινες και βιώσιμες.

Η ομιλία της Βίβιαν Μπουζάλη στο Φόρουμ των Δελφών

Σήμερα θα λυθεί το μυστήριο και θα σας αποκαλύψω τι είναι το project MYTILINEOS Smart Cities, και τι ετοιμάζουμε για τις έξυπνες πόλεις. Για τις έξυπνες πόλεις που οραματιζόμαστε με νέα και πρωτοποριακά εργαλεία και υπηρεσίες. Για τον σύγχρονο πολίτη, για την κοινωνία του μέλλοντος, για την ενεργειακή μετάβαση σε μία πραγματικότητα πιο φιλική και πιο «πράσινη».

MYTILINEOS Smart Cities λοιπόν. Υπηρεσίες, εφαρμογές, προϊόντα που απευθύνονται στις πόλεις, τις κοινότητες, τους οικισμούς, ακόμα και μεγάλους οργανισμούς που επιδιώκουν να δημιουργήσουν βιώσιμες, έξυπνες κοινωνίες, με την καθημερινότητα των πολιτών και των κατοίκων πιο εύκολη. Παράλληλα, για πόλεις, κοινότητες οικισμούς που θέλουν να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, αξιοποιώντας ό,τι καλύτερο προφέρει η τεχνολογία.

Με την εγγύηση ποιότητας της MYTILINEOS και για πρώτη φορά με την συνεργασία σχεδόν όλων των Τομέων Επιχειρηματικότητας: Μεταλλουργίας, Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου και Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Τι είναι μία έξυπνη πόλη; Μία πόλη που ζει και αναπνέει μέσα από τους ανθρώπους της, αλλά αναβαθμίζεται τεχνολογικά. Αλληλεπιδρά σε όλα τα επίπεδα, δίνει λύσεις, προσφέρει ευκαιρίες, μειώνει κόστη, σέβεται το περιβάλλον, αλλά πάνω απ’ όλα παραμένει ανθρώπινη. Αυτό είναι το όραμα της MYTILINEOS και αυτή είναι η ιδέα πίσω από τα Smart Cities.

Ο στόχος είναι να αναδείξουμε τη κοινότητα και τον άνθρωπο και τις δυνατότητες τους. Ο καταναλωτής γίνεται πλέον παραγωγός και ελέγχει την κατανάλωσή του. Ξέρει τι πληρώνει, έχει επίγνωση του οικονομικού και περιβαλλοντικού κόστους και επιλέγει την πιο πρόσφορη επιλογή για αυτόν, με την ελάχιστη έως μηδενική επίπτωση στο περιβάλλοντος. Με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, γίνεται καλύτερη χρήση των πόρων, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιούνται οι άμεσες και έμμεσες εκπομπές. Οι υπάρχουσες δομές και εγκαταστάσεις αναβαθμίζονται και διαδρούν ουσιαστικά με τις ανάγκες των πολιτών, με ασφάλεια και αξιοπιστία.

Τι θα περιλαμβάνει κατ’ αρχήν μία έξυπνη πόλη;

  • Ευέλικτες υπηρεσίες για την διαχείριση της ενέργειας,
  • έξυπνη διαχείριση υδάτων,
  • έξυπνης διαχείριση απορριμμάτων,
  • υψηλή λειτουργικότητα στο δημόσιο χώρο - δηλαδή από τα πιο απλά, όπως σημεία φόρτισης συσκευών και πρόσβαση στο Internet μέσω 5 G / wi fi, έως εγκατάσταση ηχοσυστήματος για την απευθείας επικοινωνία του πολίτη με τις δημόσιες υπηρεσίες, πληροφορίες για τον καιρό, πρόσβαση στις δυνατότητες φωτισμού.
  • Διαχείριση κυκλοφορίας μέσω smart traffic εφαρμογών
  • Αξιοποίηση δυνατοτήτων για 5G
Κι όλα αυτά, από συστήματα κεντρικού ελέγχου που θα παρέχουν άμεσα πληροφορία, για να μπορούν να επιλύονται άμεσα ζητήματα

Αυτά για την κοινότητα, αλλά τι γίνεται μέσα στο σπίτι μας;

  • Εγκατάσταση και διαχείριση έξυπνων συσκευών σε οικίες όπως μετρητών, μπαταρίας, inverter, φ/β πάνελ, αλλά και
  • Εγκατάσταση ταχυφορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων

Κι όλη αυτή την πληροφορία, μπορούμε να την ελέγχουμε και να τη διαχειριζόμαστε ακόμα και απομακρυσμένα, από το κινητό μας. Και όλα αυτά μέσω ευέλικτων εφαρμογών και τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης που η MYTILINEOS έχει ήδη δημιουργήσει και συνεχίζει να αναπτύσσει.

Έννοιες και υπηρεσίες όπως: Blockchain, Smart Lightning, Connected public transport, Smart Parking, Public safety, Smart roads / Connected streetlights / Smart Traffic monitoring and management, Citizen/Tourist services, μπαίνουν στη ζωή μας για να την κάνουμε πιο εύκολη.

Σας δίνω μόνο μία εικόνα των υπηρεσιών που θα προσφέρουν τα smart cities, γιατί πραγματικά οι δυνατότητες είναι ανεξάντλητες. Όχι δεν είναι μία φουτουριστική παρουσίαση. Το μέλλον είναι ήδη εδώ!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v