Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επένδυση στην πλωτή αιολική ενέργεια στην Ελλάδα ετοιμάζει η Hexicon

Η Hexicon είναι εταιρεία καθαρής τεχνολογίας που αναπτύσσει έργα αιολικής ενέργειας σε βαθιά νερά διεθνώς. Η εταιρεία έχει τη δική της πατενταρισμένη τεχνολογία, την TwinWind.

Επένδυση στην πλωτή αιολική ενέργεια στην Ελλάδα ετοιμάζει η Hexicon

Στην εγχώρια αγορά ενέργειας εισέρχεται η Σουηδική Hexicon, εξειδικευμένη εταιρεία στην πλωτή αιολική ενέργεια, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει ανακοίνωση, δημιούργησε μαζί με την ελληνική επενδυτική εταιρεία ΕΑΜΑΑ την κοινοπραξία Hexicon Power SA που θα αποτελέσει το όχημα για την έναρξη της ανάπτυξης πλωτών υπεράκτιων αιολικών έργων στα ανοικτά των ελληνικών ακτών.

«Η Ελλάδα έχει σημαντικές προοπτικές για την ανάπτυξη θαλάσσιων αιολικών πάρκων, καθώς το αιολικό δυναμικό της είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Γι αυτό και η εταιρεία μας θέλει να αξιοποιήσει το νέο νομικό πλαίσιο για την υπεράκτια αιολική ενέργεια που αναμένεται φέτος. Αυτή είναι μια σημαντική στρατηγική κίνηση για εμάς. Βλέπουμε μεγάλες ευκαιρίες στην Ελλάδα καθώς η κυβέρνηση της χώρας κινείται δυναμικά για να προωθήσει τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε ο Marcus Thor, Διευθύνων Σύμβουλος της Hexicon.

Η Ελληνική ομάδα

Διευθύνων Σύμβουλος της Hexicon Power –και επικεφαλής της Ελληνικής ομάδας που θα «τρέξει» το project των πλωτών αιολικών στη χώρα- είναι ο Μικέλης Χατζηγάκης. Πριν ενταχθεί στην Hexicon, ο κ. Χατζηγάκης ήταν Chief Operating Officer της Cobblestone Energy, κορυφαίας βρετανικής εταιρείας εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας. Έχει επίσης διατελέσει σύμβουλος επιχειρήσεων στην Boston Consulting Group (BCG).

Πρόεδρος του ΔΣ θα είναι ο Alexander Singer, σύμβουλος επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με 30ετή εμπειρία στο χώρο και εξειδίκευση στις ενεργειακές επενδύσεις και συγκεκριμένα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι η προηγμένη τεχνολογία της Hexicon στην πλωτή αιολική ενέργεια θα αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη για την υποστήριξη της καθαρής ενέργειας στην Ελλάδα. Η τεχνολογία μας μπορεί να παράγει ενέργεια υψηλής απόδοσης με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η Ελλάδα έχει τρομακτικές δυνατότητες και δεσμευόμαστε να την βοηθήσουμε να αξιοποιήσει πλήρως τα πλεονεκτήματα της στις ΑΠΕ».

Ποια είναι η Hexicon

Η Hexicon είναι εισηγμένη εταιρεία στο χρηματιστήριο της Σουηδίας, πρωτοπόρος στο κομμάτι της πλωτής αιολικής ενέργειας πάνω στην οποία δραστηριοποιείται εδώ και 10 χρόνια. Η Hexicon είναι εταιρεία καθαρής τεχνολογίας που αναπτύσσει έργα αιολικής ενέργειας σε βαθιά νερά διεθνώς. Η εταιρεία έχει τη δική της πατενταρισμένη τεχνολογία, την TwinWind. Ο σχεδιασμός TwinWind του διπλού στροβίλου αυξάνει την ενεργειακή απόδοση, μειώνει τα κόστη αλλά και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Πέρα από την ανάπτυξη της δικής της πλωτής πλατφόρμας, η Hexicon αναπτύσσει projects διεθνώς (Σκωτία, Νορβηγία, Ιβηρική Χερσόνησος, Νότιος Κορέα, κα), σε συνεργασία με εταιρείες όπως η Shell, η Bechtel, η CIP και η Aker Offshore Wind.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v